Ministerstvo školstva o prostriedkoch pre športové podujatia ešte rokuje s rezortom financií

  

Bratislava 23. septembra (TASR) – O uvoľnení finančných prostriedkov pre veľké športové podujatia na Slovensku sa naďalej vedú rokovania na úrovni ministerstiev. Pre TASR to uviedlo tlačové oddelenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR v súvislosti s pôvodne zaradeným, no ešte pred stredajším (22. 9.) zasadnutím vlády vypusteným bodom rokovania o poskytnutí financií na organizovanie významných športových podujatí. Okrem iného sa návrh týkal 150.000 eur pre majstrovstvá sveta vo vodnom slalome, ktoré sa konajú od stredy (22. 9.) do nedele (26. 9.) v bratislavskom Čunove.
       

"Pôvodná investícia 150.000 eur pre toto podujatie už bola organizátorom poskytnutá, teraz sa vedú rokovania s Ministerstvom financií SR o uvoľnenie ďalších finančných prostriedkov," informoval rezort školstva.
      

Okrem prostriedkov pre vodnoslalomový šampionát mala vláda v rámci návrhu poskytnúť aj 350.000 eur pre majstrovstvá Európy v hádzanej, šampionát hostí v druhej polovici januára 2022 Slovensko a Maďarsko.
     

Ministerstvo už v rámci možností schváleného rozpočtu na rok 2021, ako aj na základe odporúčania Rady ministra pre šport poukázalo finančné prostriedky Slovenskej kanoistike a Slovenskému zväzu hádzanej na organizovanie uvedených významných súťaží spolu v sume 300.000 eur, na každé podujatie po 150.000 eur. Návrh poskytnutie dodatočných prostriedkov vysvetľuje problémami, ktoré spôsobila pandémia ochorenia COVID-19, "ktorá negatívne ovplyvnila finančné zabezpečenie organizácie týchto najvýznamnejších športových súťaží, či už výpadkom príjmov od partnerov, sponzorov alebo z predaja vstupeniek".
      

Vláda mala v predloženom materiáli tiež garantovať prostriedky pre majstrovstvá Európy v atletike vo vekovej kategórii do 18 rokov, ktoré má v roku 2024 ambíciu organizovať Slovenský atletický zväz.

Zdieľať na facebooku