Bratislavské Staré Mesto prispeje na nákup školských potrieb pre prváčikov

Nákup pomôcok je pre rodiny prváčikov veľkou záťažou už dlhodobo.
Nákup pomôcok je pre rodiny prváčikov veľkou záťažou už dlhodobo. / Foto: Shutterstock

 Bratislava 24. júla (TASR) – Bratislavské Staré Mesto prispeje na nákup školských potrieb pre prváčikov v budúcom školskom roku 2021/2022. Finančná pomoc je vo výške 50 eur. Mestská časť o tom informuje na sociálnej sieti.
      

O príspevok bude možné požiadať od 2. septembra do 15. novembra. Urobiť tak môže zákonný zástupca prváčika, musí však mať trvalý pobyt v Starom Meste. "Príspevok môže byť vyplatený buď na účet žiadateľa, alebo je možné si ho vyzdvihnúť aj v hotovosti v pokladnici miestneho úradu," približuje samospráva.
      

K žiadosti je potrebné doložiť k nahliadnutiu rodný list dieťaťa, v prípade jeho zverenia do starostlivosti aj rozhodnutie súdu. Miestny úrad bude zároveň potrebovať aj účtovné doklady preukazujúce nákup školských potrieb, nie však staršie ako päť mesiacov.
      

Finančná pomoc vychádza zo zásad poskytovania jednorazového finančného príspevku pri nástupe dieťaťa na povinnú školskú dochádzku. Tie upravujú podmienky a postup pri poskytovaní príspevku. Účinnosť nadobudli v septembri 2018.

Čítajte viac o téme: Prváčikovia
Zdieľať na facebooku