B.Gröhling: Je odsúhlasených 20 miliónov eur z eurofondov, pôjdu na digitalizáciu

 B.Gröhling: Je odsúhlasených 20 miliónov eur z eurofondov, pôjdu na digitalizáciu
B.Gröhling: Je odsúhlasených 20 miliónov eur z eurofondov, pôjdu na digitalizáciu / Foto: Shutterstock

Bratislava 13. januára (TASR) – Z eurofondov je odsúhlasených 20 miliónov eur, ktoré budú smerovať na digitalizáciu v školách. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).
      

Pripomenul, že v roku 2020 vyčlenil rezort školstva zo svojich úspor na tento zámer šesť miliónov eur. "Tento týždeň sme rozpúšťali tri milióny eur do digitalizácie pre prvý stupeň základných škôl," uviedol minister školstva.
      

O príspevok na digitálne technológie, primárne určený pre prvý stupeň základných škôl, si školy žiadať nemusia, dostanú ho automaticky. Financie budú rozdelené podľa počtu žiakov na prvom stupni bežnej školy a podľa počtu žiakov v celej základnej špeciálnej škole. Ak má škola do 49 žiakov, dostane 500 eur, do 99 žiakov je to 1000 eur, ak má do 300 žiakov, je to 2000 eur, ak má nad 300 žiakov, je to 4000 eur.
      

Minister potvrdil, že jarné prázdniny sa rušiť nebudú. Letné prázdniny sa podľa jeho slov uskutočnia v riadnom termíne. "Budú môcť byť nahradené aj dobrovoľnými letnými školami," dodal minister školstva.
 

Čítajte viac o téme: Financie v školstve
Zdieľať na facebooku