Vyše 100 školských knižníc sa zapojí do Medzinárodného dňa školských knižníc

Školské knižnice
Školské knižnice / Foto: Pexels

Bratislava 26. októbra (TASR) - V rámci 16. ročníka celoslovenského projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice sa v pondelok vyše 100 školských knižníc zo základných škôl prvého stupňa zapojí do osláv Medzinárodného dňa školských knižníc. Tohtoročnou témou je Radosť ukrytá v podpore čítania a vzdelávania školskou knižnicou. Informuje o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na svojom webe.
      

Počas vyučovacích hodín budú učitelia a školskí knihovníci realizovať rôzne aktivity, ktorých cieľom bude zábavnými formami práce s knihou podporiť u žiakov dobrý a trvalý vzťah ku knihe, školskej knižnici a k čítaniu. Rovnako sa budú usilovať, aby každý žiak mohol prispieť svojou inšpiráciou k slávnostnému priebehu osláv a zároveň mohol prejaviť aj svoj osobný talent.
      

Slovenská pedagogická knižnica vyhlásila uvedený celoslovenský projekt pri príležitosti Medzinárodného dňa školských knižníc, ktorý sa každoročne slávi štvrtý októbrový pondelok. Celoslovenský projekt sa uskutočňuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.
 

Zdieľať na facebooku