Ministerstvo školstva spustilo projekt zameraný na audit vedy a výskumnej infraštruktúry

  Foto: Bigstock

Bratislava 4. februára 2020 (TASR) - Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR spustilo v januári projekt zameraný na audit vedy a výskumnej infraštruktúry na Slovensku. Projekt bude realizovaný pod vedením sekcie vedy a techniky Svetovou bankou, a to v súčinnosti so sekciou štrukturálnych fondov EÚ, Výskumnou agentúrou, Centrom vedecko-technických informácií SR a ďalšími partnermi. TASR o tom informoval odbor komunikácie a protokolu MŠVVaŠ SR.
      

Po OECD je Svetová banka ďalšou medzinárodnou inštitúciou, ktorá so Slovenskom spolupracuje na vytváraní strategických dokumentov. Zámerom projektu je zapojiť expertízu prestížnej medzinárodnej organizácie, akou je Svetová banka, do procesov, a tým zabezpečiť komplexný, kvalitný a apolitický audit vedy a výskumnej infraštruktúry na Slovensku.
      

"Takýto audit je kľúčovým prvkom ďalšieho rozvoja Slovenska v súlade s národnými a medzinárodnými potrebami. Prispeje k zefektívneniu využívania finančných prostriedkov a umožní optimalizáciu procesov. Benefitovať tak z neho budú výskumníci, akademická sféra, podnikatelia i široká verejnosť," dodala ministerka školstva Martina Lubyová (SNS).

Zdieľať na facebooku