Vedenie TU a pedagógovia z katedry filozofie sa stretli,tí na výpovediach trvajú

  Foto: Shutterstock

Zamestnanci Trnavskej univerzity, ktorí podali výpovede sa stále s vedením nedohodli.


Trnava 20. júna (TASR) – Vedenie Trnavskej univerzity (TU) sa stretlo vo štvrtok s pedagógmi katedry filozofie Filozofickej fakulty (FF), ktorí dali výpoveď na znak nesúhlasu s pomermi na pracovisku. Zamestnanci aj po stretnutí na svojich výpovediach trvajú, na budúci týždeň sa však strany stretnú opäť, nakoľko prejavili ochotu hľadať riešenie.
      

"Objasnili sme dôvody, pre ktoré sme podali výpovede, a snažili sa spolu hľadať riešenie pre študentov na študijných programoch, ktorým hrozí strata akreditácie," uviedol pre TASR vedúci katedry Andrej Démuth. Výpovede, ako začiatkom týždňa oznámili deviati pedagógovia na sociálnej sieti, dali na protest proti "postupom dekana FF, ako nesúhlas so zrušením programu Systematická filozofia, na ktorý sú naviazané aj habilitačné a vymenúvacie práva a programu Kognitívne štúdiá a vzhľadom na pretrvávajúce zasahovanie do kompetencií garantov a konanie nezlučiteľné s princípmi kolegiality a akademickými štandardmi". 
      

"Nechceme študentov ohroziť, ale rovnako vieme, prečo sme boli nútení výpovede podať. Pokiaľ nebudeme mať záruky a zamestnanci nenadobudnú dôveru, že má zmysel spolupracovať ďalej, dovtedy nezmenia stanovisko," dodal Démuth. Stretnutie na budúci týždeň sa rozhodol podľa jeho slov zvolať novozvolený rektor René Bílik, ktorý súčasného rektora Mareka Šmida nahradí vo funkcii koncom augusta, takže dosahy eventuálneho odchodu takmer všetkých pedagógov z katedry by spadali už do obdobia výkonu jeho mandátu. 

Zdieľať na facebooku