Indícia Roadshow prináša inšpirácie na zlepšenie vzdelávania

Indícia Roadshow
Indícia Roadshow / Ilustračné foto: FB Indícia

 Zvolen 16. októbra (TASR) - Vo Zvolene sa v utorok hovorí o inšpiráciách na zlepšenie vzdelávania. V zasadačke mestského úradu sa koná konferencia o vzdelávaní s názvom Indícia Roadshow. V poradí 14. ročník tohto podujatia prebieha v šiestich slovenských mestách. Prináša prednášky odborníkov aj praktické ukážky možných zmien na školách.


„Cestujeme po Slovensku s odborníkmi na vzdelávanie a aj s učiteľmi a inými ľuďmi z praxe, aby sme motivovali čo najväčšiu skupinu ľudí k zmene na našich školách. Chceme im ukázať, čo všetko sa dá aj v našich podmienkach robiť inak, a povedať im, že im v ich snažení sa o zmenu môžeme pomôcť,“ uviedol Peter Halák, riaditeľ neziskovej organizácie Indícia.


Tohtoročná Indícia Roadshow prinesie v prvom bloku prednášky o tom, čo sú rozhodujúce faktory pre úspech učiteľa, fungovanie školy a pre napredovanie žiakov. Predstaví tiež manuál k reformnému dokumentu Učiace sa Slovensko. Druhý blok bude venovaný konkrétnym krokom a praktickým ukážkam, ako sa dá vzdelávať inak, napríklad v prírodovedných predmetoch, informatike či v občianskej náuke.


Indícia Roadshow sa začala v pondelok (15. 10.) v Nitre, po Zvolene zavíta aj do Košíc, Spišskej Novej Vsi, Žiliny a Bratislavy. 

Čítajte viac o téme: Konferencie | Semináre
Zdieľať na facebooku