Žiaci SŠ na Tilgnerovej ul. pomôžu školákom z ukrajinských škôl

Jaro Bekr príde rozprávať v rámci podujatia Modrý gombík deťom zo ZŠ Tilgnerova v Bratislave o deťoch z východnej časti Ukrajiny postihnutej ozbrojeným konfliktom.
Jaro Bekr príde rozprávať v rámci podujatia Modrý gombík deťom zo ZŠ Tilgnerova v Bratislave o deťoch z východnej časti Ukrajiny postihnutej ozbrojeným konfliktom. / Foto: UNICEF

19.5.2017

Bratislava 19. mája (TASR) – Poznanie, empatia i pomoc budú spoločnými menovateľmi dnešného podujatia, ktoré sa v súvislosti s aktuálnym Týždňom modrého gombíka uskutoční v Spojenej škole (SŠ) na Tilgnerovej ulici v bratislavskej Karlovej Vsi. Žiakom školy prídu ambasádori UNICEF porozprávať o situácii, v ktorej sú deti vo východnej časti Ukrajiny postihnutej ozbrojeným konfliktom.
"Žiaci budú debatovať s tanečníkom a vyslancom dobrej vôle UNICEF Jarom Bekrom i Samuelom Majdekom z Refresher.sk, ktorí východ Ukrajiny navštívili vlani a taktiež s predsedom Slovenského výboru pre UNICEF Jurajom Mišurom," informovala predsedníčka Rady SŠ na Tilgnerovej ulici Katarína Medveďová. "Deti na prvom stupni budú workshopovať s junior ambasádormi UNICEF a svojimi učiteľmi, ktorí sa na tento deň pripravovali podľa manuálu pre ambasádorov," dodala.
Zážitkový projekt, súčasťou ktorého je i pôstny obed, vyústi do konkrétnej pomoci pre ukrajinské deti. "Počas projektu bude možné darovať knihy na výučbu anglického a nemeckého jazyka a anglickú a nemeckú beletriu pre deti z vybraných štyroch škôl na Ukrajine, ktoré majú síce veľkú chuť učiť sa cudzie jazyky, no malé možnosti," priblížila riaditeľka školy Alena Turčanová.
Mišura pripomenul, že východ Ukrajiny naďalej sužuje konflikt, ktorý zničil mnoho škôl a donútil tak tisíce detí zostať doma. "Cieľom projektu je, aby si slovenskí študenti uvedomili, že za našimi hranicami nemajú ich rovesníci možnosť vzdelávať sa a v ohrození sú aj miesta, kde by sa práve mladí ľudia mali cítiť bezpečne," upozornil.

Zdieľať na facebooku