Žiaci SOŠE môžu žolíkom odvrátiť hroziacu zlú známku

Žiaci SOŠE môžu žolíkom odvrátiť hroziacu zlú známku. Riaditeľ Milan Daniš sa vďaka tejto možnosti snaží študentov motivovať k mimoškolským aktivitám a zodpovednosti.
Žiaci SOŠE môžu žolíkom odvrátiť hroziacu zlú známku. Riaditeľ Milan Daniš sa vďaka tejto možnosti snaží študentov motivovať k mimoškolským aktivitám a zodpovednosti. / Foto: Shutterstock

Liptovský Hrádok 17. januára (TASR) - Žiaci Strednej odbornej školy elektrotechnickej (SOŠE) v Liptovskom Hrádku môžu žolíkom odvrátiť hroziacu zlú známku. Možnosť využiť špeciálne veto získajú len za mimoriadne úspešné reprezentovanie školy a využiť ho smú len raz v priebehu jedného školského roka. Riaditeľ Milan Daniš sa takýmto spôsobom snaží študentov motivovať k mimoškolským aktivitám a zodpovednosti.
"Žolíka si môžu uplatniť len na malé písomky alebo ústne skúšanie. Získa ho v priebehu školského roka približne 40 až 50 žiakov, často to nie sú len tí najlepší, ale priemerní, ktorí sa vo svojom voľnom čase pripravovali na reprezentáciu školy, teda sú zodpovední. Je zaujímavé, že si ho uplatnia najviac štyria, piati študenti," povedal pre TASR s tým, že deti ocenia, keď za dobre odvedenú prácu získajú pochvalu, prípadne odmenu.
Učiteľka odborných predmetov na SOŠE v Liptovskom Hrádku Eva Zahradníková ocenila prácu vyučujúcich, ktorí sa snažia vo výchovno-vzdelávacom procese používať nielen zaužívané metódy. "Usilujeme sa veci robiť inak, ako je to obvykle a využívať svoju hlavu a nápady na to, aby sme deťom štúdium na škole ozvláštnili. Tiež sa snažíme vytvárať pozitívnu klímu medzi žiakmi aj učiteľmi. Väčšinou tieto nápady, ktoré nič nestoja, prinášajú najviac pozitív," vysvetlila.
"Myslím si, že je super, že za rôzne mimoškolské aktivity, ktoré sú prospešné aj pre školu, si môžem pomôcť aj ja, možno si opraviť známky a vylepšiť priemer, keď mi niečo nevyjde. Som rada, že aj učitelia dokážu oceniť našu drinu. Potom nás to motivuje, aby sme sa do aktivít zapájali. Kamaráti z iných škôl nám veľakrát závidia, že tu máme rôzne benefity," doplnila žiačka SOŠE Simona Michalíková.

Zdieľať na facebooku