Získajte 2 000 eur a zlepšite online vzdelávanie detí

Redakcia
Sponzorovaný článok
Filantropický program Raiffeisen banky Gesto  pre mesto podporí tentoraz tému DIGITÁLNA TRIEDA.
Filantropický program Raiffeisen banky Gesto pre mesto podporí tentoraz tému DIGITÁLNA TRIEDA. / Foto: Bigstock

Koronakríza zasiahla vzdelávanie detí výrazným spôsobom. Zatvorené školy prakticky zo dňa na deň spôsobili, že deti zostali plne odkázané na digitálne technológie a ich možnosti. Ukázalo sa, že tisíce detí, ale aj učiteľov na Slovensku, nemajú dostatočné technické vybavenie či podmienky, aby sa mohli bez problémov vzdelávať na diaľku. Dištančné vzdelávanie prinieslo viacero problémov, s ktorými sa museli popasovať.

 

Aby sa po zatvorení škôl deti mohli ďalej zúčastňovať vyučovania, v mnohých rodinách si museli súrodenci požičiavať technológie, v iných zase zostali bez notebooku či tabletu úplne a nemohli sa zúčastňovať online hodín vôbec. Ďalším deťom chýbala kamera, aby ich spolužiaci na virtuálnych hodinách stretli alebo rýchlejší internet, aby sa z hodín pravidelne neodpájali. Aj učitelia stáli pred rôznymi výzvami - chýbajúci kvalitný online obsah, ktorý je často potrebné zakúpiť, alebo školenia, kde by pedagógov naučili, ako správne vyučovať na diaľku, aké efektívne metódy a materiály pri tom používať, aby deti zostali pozorné a motivované učiť sa aj bez osobného kontaktu.

 

Filantropický program Raiffeisen banky Gesto pre mesto už roky pomáha zlepšovať kvalitu života okolo nás a podáva pomocnú ruku tam, kde je to najviac potrebné. Aj v tomto náročnom období podporí sumou 2 000 eur jeden projekt v každom kraji Slovenska. Tentoraz je hlavnou témou DIGITÁLNA TRIEDA. Cieľom aktuálnej výzvy je podporiť projekty, ktoré zabezpečia deťom prístup k moderným technológiám alebo akokoľvek inak zlepšia v momentálnej situácii ich vzdelávanie.

 

Kto sa môže do výzvy zapojiť?

Raiffeisen banka si váži snahu a obetavosť každého a aj preto myslela na to, aby sa do výzvy mohlo zapojiť čo najviac záujemcov so svojimi projektami. Môžu to byť materské, základné a stredné školy alebo mimovládne organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby. Napríklad občianske združenia, neziskové organizácie a neinvestičné fondy, prípadne mestá, obce alebo vyššie územné celky.

 

Finančný príspevok, ktorý žiadateľ získa, môže pomôcť prekonať kritické obdobie, kým sa deti vrátia opäť do škôl. Všetci vieme, že vzdelávanie bez osobného kontaktu je zo všetkých modelov to najnáročnejšie pre deti aj pre učiteľov. Akákoľvek pomoc, ktorá im môže uľahčiť učenie v dnešnej dobe, bude preto s radosťou podporená.

 

Nemáte ešte svoj projekt?

Ak neviete, ako by mal váš projekt vyzerať, pokojne si svoj zámer dobre premyslite. Projekt môžete prihlásiť až do 15.2.2021. Pri jeho tvorbe dbajte hlavne na to, aby ste mali jasný cieľ projektu a vedeli, čo presne chcete pomocou finančného príspevku zrealizovať.

Finančné prostriedky môžu byť použité na obstaranie materiálovo-technického vybavenia, ktoré bude slúžiť deťom a mládeži v ich rozvoji, konkrétne zabezpečenie moderných technológií a prostriedkov k podpore digitalizácie výučby.

Dôležitý je pri výbere vplyv na deti, zlepšenie vyučovacieho procesu a obohatenie ich vzdelávania. Vynikajúcim nápadom môže byť aj vytvorenie aktivít so zameraním na spoluprácu, či už medzi školami alebo organizáciami vo vašom okolí, alebo aj na medzinárodnej úrovni.

 

Ak potrebujete viac inšpirácií, prezrite si podporené projekty z minulých ročníkov.

 

<<< Projekty z minulých ročníkov>>>

 

 

Máte nápad? Prihláste sa aj vy!

Ak ste našli tú pravú myšlienku, ktorá si zaslúži podporu, svoj projekt môžete prihlásiť cez prihlasovací online formulár na stránke www.gestopremesto.sk do 15.2.2021. Uľahčite si náročnú situáciu a využite možnosť získať finančný príspevok. Najlepšie projekty v rámci krajov postúpia do online hlasovania verejnosti. Tie, ktoré v jednotlivých krajoch získajú najväčšiu podporu ľudí, získajú finančný dar 2 000 eur.

 

Čítajte viac o téme: Granty
Zdieľať na facebooku