Aj vaše deti sa môžu učiť o financiách inovatívnym spôsobom

Sponzorovaný článok
  Foto: Shutterstock

Program Fenomény sveta Peniaze rozvíja žiakov aj učiteľov. Interaktívne a atraktívne. 

 

Učitelia druhého stupňa, ktorí sa venujú vzdelávaniu v oblasti finančnej gramotnosti, sa teraz môžu zapojiť do vzdelávacieho programu Fenomény sveta Peniaze. Program je založený na interaktívnom a atraktívnom vzdelávaní a okrem toho, že pomáha žiakom lepšie rozumieť peniazom, rozvíja aj samotných pedagógov v ich zručnostiach. Generálnym partnerom programu je Nadácia Tatra banky a podporuje ho aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.  

 

Vzdelávacie videá od BBC pre všetky školy bezplatne

Vzdelávací program Fenomény sveta Peniaze sa zameriava na učiteľov II. stupňa základných škôl, ktorí sa venujú téme finančnej gramotnosti. Môžu sa však zapojiť aj ostatní pedagógovia, ktorým je táto oblasť blízka. Program organizovaný neziskovou organizáciou EDULAB rozvíja ich pedagogické kompetencie v oblasti didaktiky, plánovania a realizovania vyučovania. Súčasťou programu sú videá Fenomény sveta Peniaze od BBC s množstvom interaktívnych aktivít, ktoré môžu realizovať počas celého školského roka. Videá získajú všetci zapojení učitelia a ich žiaci zadarmo do konca školského roka. 100 vybraných učiteľov dostane aj kompletný balík materiálov s ročným prístupom na online vzdelávacie materiály pre celú svoju triedu. 

 

Za video 1000 EUR

Program neprichádza na druhý stupeň základných škôl prvýkrát. Novinkou v tomto roku je však finančná odmena pre troch učiteľov a pozornosť v podobe darčeka pre všetkých zapojených. Stačí, keď natočia video o vyučovaní Fenoménov a traja najlepší získajú odmenu 1 000 EUR. Video reportáže sa navyše zverejnia, aby si ich mohli pozrieť všetky školy na Slovensku. 

 

 

Bližšie informácie o prihlásení do vzdelávacieho programu a dôležitých termínoch nájdu učitelia i rodičia na webovej stránke www.rozumietpeniazom.sk.

Čítajte viac o téme: Finančná gramotnosť
Zdieľať na facebooku