Zoznam najnavštevovanejších univerzít v rámci programu Erasmus+

Zahraničné univerzity, na ktoré sa cez Erasmus študenti vyberú najčastejšie
Zahraničné univerzity, na ktoré sa cez Erasmus študenti vyberú najčastejšie  

Po ukončení strednej školy je mimoriadne dôležitým a podstatným rozhodnutím voľba vysokej školy. Dávate si na tom veľmi záležať a školu si vyberáte podľa svojich kritérií a preferencií. S rovnakou vážnosťou by ste si mali vyberať aj cieľovú hosťovskú vysokú školu či univerzitu, pokiaľ sa rozhodnete ísť na študijný výmenný program Erasmus+. Predstavujeme vám rebríček desiatich najobľúbenejších destinácií „erazmákov“ v rámci Erasmus+. Zoznam je zoradený na základe momentálne najaktuálnejšej analýzy z akademického roka 2013 – 2014.

 

10. Katholieke Universiteit Leuven

Jedna z najprestížnejších katolíckych univerzít sa nachádza v Belgicku a má vyučovací jazyk holandčinu. V rámci tejto univerzity bolo v priebehu akademického roka na tejto univerzite 1 048 študentov zo zahraničia prichádzajúcich na KUL v rámci Erazmus+.

 

 

9. Univerza v Ljubljani

V desiatke jediná univerzita nachádzajúca sa na Balkánskom polostrove. Jedným zo známych absolventov tejto univerzity je napríklad slovinský filozof Slavoj Žižek. Počas akademického roka sa na nej učilo 1 091 erazmáckych študentov.

 

 

8. Universitat de Barcelona

V katalánskej Barcelone sa rozhodlo študovať na Barcelonskej univerzite 1 106 študentov. Univerzita je situovaná neďaleko slávnej ulice La Rambla.

 

 

7. Universidad de Sevilla

V hlavnom meste regiónu Andalúzia sa nachádza Sevillská univerzita, je to jedna z najstarších univerzít v Španielsku. V zmienenom akademickom roku prilákala 1 139 zahraničných študentov.

 

 

6. Universitat Politècnica de Valencia

1 290 študentov, ktorí sa hľadali univerzitu zo zameraním na vedu a technológie sa rozhodli správne pre túto univerzitu.

 

 

5. Univerzita Karlova v Praze

Z tohto zoznamu k nám jazykovo najbližšie má vychýrená Karlova univerzita v Prahe. Svoje o tom vie 1 360 študentov.

 

 

4. Universitá Bologna – Alma Mater Studorium

Bolonská univerzita, prvá univerzita a teda najstaršia univerzita na svete, založená v roku 1088. Používa motto Alma Mater Studorium, a síce Matka živiteľka, čo je pre ňi príznačné motto. 1 678 študentov sa vzdelávalo práve na matke univerzít.

 

3. Universitat de València

Ďalšia škola zozname nachádzajúca sa v španielskej Valencii a je to jedna z najdlhšie fungujúcich univerzít. Na túto školu sa prihlásilo 1 722 zahraničných študentov, aby tu strávili semester až rok.

 

2. Universidad Complutense de Madrid

UCM je univerzita verejného výskumu v Madride a vysoko zaujala 1 731 študentov.

 

1. Universidad de Granada

Na prvom mieste s najvyšším počtom 1 918 absolventov Erasmus+ programu  v rámci akademického roka 2013 – 2014 sa ocitla prestížna Granadská univerzita, založil ju ešte cisár Karol V. v roku 1531.

 

 

Pokiaľ ide o krajiny, ktorých školy odosielali najviac študentov, sú to Španielsko, Francúzsko, Nemecko, Taliansko a Spojené kráľovstvo. Krajiny, ktorých školy najviac študentov prijímali boli totožné s predošlými.

 


Zdroj: ec.europa.eu

Čítajte viac o téme: Štúdium v zahraničí, Erasmus
Zdieľať na facebooku