Nechcete patriť k nudným ľuďom? Vyhnite sa týmto 10 črtám

  Foto: Pexels

Nikto z nás nechce byť nudní, no napriek tomu sa medzi nami takí ľudia nájdu a často vôbec nevedia, v čom je chyba. Mladý spisovateľ a filozof Paul Hudson sa detailne zaoberal rozdielmi medzi zaujímavými a nudnými ľuďmi. Prišiel na to, že ak je niekto nudným človekom, nevyplýva to vôbec z toho, aká je osoba. Nudným sa stáva preto, ako samého seba prezentuje. Zostavil preto zoznam 10 rozdielov, ktoré by mali byť pre ľudí, ktorí sa nudnými nechcú stať, inšpiráciou.

 

1. Zaujímaví ľudia majú radi konverzácie, nudní sa im vyhýbajú

Ľudské bytosti komunikujú predovšetkým pomocou slov - to je to, ako náš druh dokáže spolupracovať. Ak ste človek, ktorý ide na párty  a uprednostní sedenie v pokojnejšie časti miestnosti, potom vám chýba mnoho skúseností, ako sa správne naladiť a nadväzovať kontakty. Nikdy neviete, kto z okolia by mohol byť určitým prínosom vo vašej budúcnosti. Nehanbite sa, hovoriť s niekým cudzím vás predsa nezabije.

 

2. Nudní ľudia majú radi príliš veľa pohodlia

Všetci ľudia majú svoju vlastnú komfortnú zónu, ale nie všetci sa rozhodli zostať len pri jej hraniciach. Zóna nášho vlastného pohodlia v sebe ukrýva všetko to, čo už dávno poznáme. Preto presne vieme, čo musíme zmeniť, aby sme konečne začali žiť a neboli pre svoje okolie otravní a nudní. Začnite robiť presný opak toho, čo ste robili doteraz.

 

3. Zaujímaví ľudia majú niekoľko koníčkov, nudní ľudia majú len jeden.

Byť zaujímavým znamená mať viac než len jednu vec, ktorú robíte radi a radi o nej rozprávate. Obzvlášť, ak obľubujete niečo, čo väčšinu ľudí vôbec nezaujíma. Ak sa chcete vyhnúť tomu, aby ste pôsobili na ostatných ľudí nudne, skúste sa poobzerať po ďalšom hobby. Nájdite si nový koníček, ktorý vás bude obohacovať a budete vďaka nemu vedieť obohatiť svojimi zážitkami a skúsenosťami aj iných. Ak sa vám bude zdať jeden koníček nudný, hľadajte dovtedy, kým nenájdete práve tie, pre ktoré budete zapálení.

 

4. Zaujímaví ľudia sú dobre informovaní.

Byť vnímaný ako zaujímavý človek sa vo veľkej miere týka práve držania konverzácie s okolím. Čím viac informácií máte, tým lepšie. Samozrejme, nemyslím tým, že hneď na začiatku konverzácie začnete hovoriť o jednej téme a postupne prejdete cez všetky, ktoré viete, ale čím je váš obzor širší, tým vzniká väčšia pravdepodobnosť, že sa budete mať s niekým stále o čom rozprávať. Zbierajte teda nadčasové informácie a sledujte pravidelne aktuálne dianie.

 

5. Nudní ľudia radšej zostávajú na mieste, zatiaľ čo zaujímaví ľudia radi skúmajú.

Jedna vec je byť vnímaný ako nudný a tá druhá je byť konkrétne zhmotnenie nudy. Toto sa opäť týka odchodu zo svojej zóny pohodlia. Ak chcete byť zaujímaví, je potrebné robiť zaujímavé veci alebo sa o ne aspoň zaujímať. Musíte objavovať svoje okolie, ale i ďaleký svet. Choďte skúmať.

 

6. Zaujímaví ľudia sú  hladní po živote, zatiaľ  čo tí nudní sa uspokoja s mrazenou večerou.

Rôznosť, pestrosť, rozmanitosť – toto všetko nám súčasný svet ponúka. Držať sa len toho, čo poznám, je jednoducho nuda. Prestaňte konzumovať len tie isté jedlá, s tými istými zvykmi, ľuďmi na tých istých miestach. Nudné a stereotypné veci zaručujú nudný život. Zmena je to, čo vás vzdiali od nudy.

 

7. Zmena robí život vzrušujúcejším.

Ak chcete mať zaujímavý a vzrušujúci život je čas na zmeny. Práve strach zo zmeny nás v súčasnosti ochromuje, čo spôsobuje stagnáciu. Ľudia s veľkým potenciálom sú označovaní za nudných, pretože majú strach robiť niečo iné ako doteraz. Ak sa neodhodláte ísť v živote ďalej a nebudete zmenu chápať ako určitú životnú lekciu je pravdepodobné, že vám v živote bude chýbať úspech a radosť zo života.

 

8. Zaujímaví ľudia sú hnacím motorom, zatiaľ čo nudných ľudí treba poháňať.

Zistite, čo chcete a potom naplánujte spôsob, akým to získate alebo dosiahnete. Nechať rozhodovať iných o vašom živote a osude či nemať vlastný názor je v dnešnej dobe nudné a úbohé. Nedovoľte vášmu okoliu, aby vás ovplyvňovalo do veľkej miery a žijete svoj život a vy by ste mali rozhodovať o tom, ako bude vyzerať.

 

9. Zaujímaví ľudia majú svoje vlastné sny a nudní ľudia konajú tak, aby zapôsobili na okolie.

Ak nemáte vlastné sny, nemôžu sa stať skutočnosťou, ktorú chcete žiť. Naša myseľ môže byť to najzaujímavejšie ihrisko. Obraz toho, čo chcete vo vašej budúcnosti robiť. Predstavte si svoj život tak, ako by ste chceli a každý okamih svojho života sústreďte práve na tento cieľ. Sústreďte sa na vlastnú budúcnosť. Už teraz sa dá pracovať na tom, aby sa vaše sny stali realitou.

 

10. Riadiť svoj život ako zaujímavý je jednoduché, ak chcete.

Dôležitejšie ako čokoľvek iné je predovšetkým  naozaj chcieť žiť zaujímavý život. Musíte robiť veci a činnosti, ktoré nie sú len pohodlné a príjemné. Musíte chcieť zažiť nové skúsenosti, veci a musíte predovšetkým získať iný pohľad na svet. Musíte mať otvorenú myseľ a byť otvorený všetkému novému. Svet je vzrušujúce miesto, nadchnite sa preň.

Čítajte viac o téme: Kreativita
Zdieľať na facebooku