Ľudia sa na Facebooku priznávajú k cudzím deťom. Čo je iniciatíva Moje dieťa?

Organizácia Magna svojou kampaňou upozornila na deti vo vojne.
Organizácia Magna svojou kampaňou upozornila na deti vo vojne. / Foto: magna

Slovenský Facebook dnes zaplavili fotografie neznámych detí, ktoré ľudia označovali za svoje. Ak ste sa pod ich fotkou pýtali, čo to má znamenať, neodpovedali.

 

Aj takto vyzeralo priznávanie k trpiacim deťom.

 

Postli len link na kampaň Moje dieťa, za ktorou stojí humanitárna organizácia MAGNA. Tá už dlhodobo pomáha obetiam vojnou postihnutej Sýrie. Aby svet upozornila, že vo vojne trpia aj deti, zamerala svoju pozornosť kampaňou Moje dieťa tentokrát na ne.

MAGNA túto kampaň pripravila pri príležitosti Svetového dňa utečencov ako prvú virtuálnu výstavu fotografií, ktorá upozorňuje na alarmujúcu situáciu sýrskych utečencov.

 

Na fotografiách sú malé sýrske deti, ktoré dnes žijú v provizórnych táboroch v okolitých krajinách a čakajú na mier v ich domovine. 80 portrétov sýrskych detí nafotil v máji tohto roku v Libanone Martin Bandžák, fotograf a spoluzakladateľ humanitárnej organizácie MAGNA, spolu s členom prestížnej fotoagentúry Magnum Photos, Johnom Vinkom.

„V utorok, 20.6. si 80 osobností, ktorým nie je ľahostajné, ako vyzerá svet okolo nás, zavesilo „svoje“ dieťa na „svoju“ stenu na sociálnej sieti. Vzdali tak hold všetkým deťom, ktoré čakajú na mier a  kvôli vojne sa nemôžu vrátiť domov.“, hovorí Martin Bandžák.

 

“Každé dieťa vo vojne je aj moje dieťa. Lebo jeho osud ma zaujíma. Toto sú portréty sýrskych detí, ktoré roky žijú v provizórnych táboroch v okolitých krajinách a čakajú na mier,” píše sa na webe kampane.

 

Aj malá pravidelná pomoc týmto deťom môže pomôcť zvládnuť toto najťažšie obdobie v ich živote. „Spolu s našimi lekármi, zdravotnými sestrami a humanitárnymi pracovníkmi pomáhate zachraňovať životy detí každý deň. Vaša pravidelná pomoc je veľmi dôležitá. Vďaka Vám budú môcť deti a ich rodiny prežiť každý ďalší deň – dostanú zdravotnú starostlivosť, liečbu a nebudú trpieť hladom,“ píšu organizátori.

 

Ak by ste radi prispeli aj vy, môžete tak urobiť priamo tu: www.magna.sk

Čítajte viac o téme: Neziskové organizácie
Zdieľať na facebooku