Kniha o princeznej bez vláskov má chorým deťom dodať odvahu a zdravé učiť tolerancii

Kniha o princeznej bez vláskov má chorým deťom dodať odvahu a zdravé učiť tolerancii
Kniha o princeznej bez vláskov má chorým deťom dodať odvahu a zdravé učiť tolerancii / Foto: medicaldaily.com/ EW

Príbeh o Bezvláske vznikol iba nedávno. Napísala ho známa detská spisovateľka Gabriela Fútová pre organizáciu Dobrý anjel. Je to príbeh, ktorý má dodať chorým deťom bez vláskov odvahu a zdravé deti učiť tolerancii.

 

Ku dňu detí vyjde kniha o princeznej Bezlváske a bude sa čítať vo viacerých mestách po celom Slovensku. Je o princeznej, ktorá nemá veľkú hrivu, tak ako to býva zvykom, ale holú hlavu. Žiadne zlaté vlasy ju nerobia krásnou, ako to už štandardne v rozprávkach býva. Napriek tomu môže byť táto hrdinka pre choré deti inšpiráciou.

 

Foto: Dobrý anjel

Deti netrápi len choroba, ale aj pohľad do zrkadla

„Naša priateľka Julka nám raz povedala, že jej kamarátky v nemocnici si prelepili zrkadlo novinami, aby sa nemuseli na seba pozerať. Mali pocit, že oškaredeli, lebo im od liekov vypadali vlásky. Iné deti sa zase hanbia, že sú na vozíčku. Trápi ich, že sa nepáčia ani ľuďom, ktorých stretnú. Spolužiakom, susedom a kamarátom,“ uvádza ako jeden z dôvodov, prečo kniha vznikla Dobrý anjel.

Deti by nikdy nemali mať komplexy. Choré už vôbec nie. Bezvláska je o búraní bariér a komplexov. Veríme, že sa Bezvláska bude deťom páčiť,“ povedala Ľudmila Kolesárová z Dobrého anjela.

 

Osud rakoviny postretol aj spisovateľku

Gabriela Fútová napísala množstvo detských kníh, ktoré iste ležia aj vo vašej detskej knižnici a priniesli deťom radosť svojimi príbehmi. Spisovateľka ešte donedávna chodila na besedy do škôl, prednášala o svojich knihách, až sa jedného dňa sama dozvedela, že je vážne chorá. Počas tohto roka si prešla liečbou rakoviny. Ako obdiv i podporu deťom, ktoré statočne takejto chorobe a jej následkom čelia, rozhodla sa v spolupráci s Dobrým anjelom pomôcť tak, ako sama najlepšie dokáže. Krásnou a pútavou rozprávkou.

 

Knihu o princeznej Bezvláske si môžete zakúpiť za nízku cena na dobryanjel.sk, a tak podporiť možnosť rozdávania tejto knihy chorým deťom. Jej cieľom nie je zarobiť, ale dostať ju do správnych rúk.

 

Foto: Dobrý anjel

Zdieľať na facebooku