Budujte u detí pozitívny vzťah k matematike s programom Numicon!

Sponzorovaný článok
  Zdroj: Kid Genius

Chcete, aby vaše deti matematika bavila a išla im neskôr v škole s ľahkosťou? Vďaka prístupu Numicon si matematiku zamilujú.

 

Numicon je osvedčený prístup k výučbe matematiky pre malé deti vo veku od 3 do 5 rokov. Je to osnovný, multisenzorický prístup, ktorý zvyšuje úspechy na všetkých úrovniach schopností. Vďaka riešeniu matematických operácií, zdôvodňovaniu a konverzácii vo svojom jadre, Numicon dokonale rozvíja nielen matematické schopnosti detí, ale rozvíja osobnosť dieťaťa vo všeobecnosti. 

 

Hlavné výhody programu Numicon

Numicon pomáha deťom matematicky uvažovať pomocou konkrétnych objektov a hovoreného jazyka. Núti deti vysvetľovať a zdôvodňovať. Rozvíja deti v sebaistých riešiteľov problémov. Ide o viacúrovňový prístup vo vzdelávaní, ktorý učí deti prostredníctvom rôznych zmyslov.

Ako už bolo spomenuté, Numicon je multisenzorický prístup k matematike využívajúci štruktúrovaný aparát navrhnutý tak, aby dieťa porozumelo číslam a vzťahom medzi nimi, ktoré sú nevyhnutné pre dosahovanie úspechov v matematike. Program Numicon bol najnovšie rozšírený o meranie, geometriu a štatistiku / spracovanie údajov.

Numicon je forma hry, ktorej cieľom je uľahčiť deťom pochopenie a radosť z matematiky pomocou farebných a “príťažlivých” stavebníc. Hra je pre deti  najlepší spôsob na zoznámenie a kamarátenie sa s matematikou.

Matematika je viac než len počítanie. Matematika v Numicone predstavuje tvary, vzťahy týchto tvarov, polohy… Deti premýšľajú o číslach ako o tvaroch. Deti sú povzbudzované k tomu, aby sa počas hry zapojili do konverzácií, rozhovorov.

Numicon vedie deti k videniu, že matematika je v každej časti života. Počas hry s Numiconom sa môže využiť voda, piesok, plastelína, korálky, korky a iné. 

 

 

Numicon zaujme deti pestrými farbami, zaujímavými tvarmi a pútavými aktivitami. Deti objavujú, ako tvary a ich vzorce spolu súvisia prostredníctvom hry a skúmania. Tvary sú „obrázky“ čísel. Účelové aktivity im pomáhajú nadviazať spojenie s tvarmi a ich vzťahmi.

 

 

Počítanie je jednou zo zručností, ktoré používame. Počítanie nám pomáha pochopiť „koľko“. Deti sú hrdé na svoje zručnosti v oblasti počítania, ktoré dosiahnu. Numicon na úrovni raného detstva dáva deťom prehľad o tom, čo sú čísla. Deti učí komunikovať “matematicky”, je to jazykový program matematiky! Sebadôveru a pripravenosť si tak deti berú so sebou do školy.

 

Numicon zmení spôsob, akým vaše deti pochopia matematiku!

Objavujte svet matematiky a čísiel s Numiconom! Numicon je kamarát s matematikou.

 

 

Numicon je systém plochých tvarov s otvormi, pričom každý tvar predstavuje číslo od 1 do 10. Každé číslo má svoju vlastnú farbu. Numicon je osvedčený prístup k výučbe matematiky pre malé deti vo veku od 3 do 5 rokov. Ide o multisenzorický prístup k matematike využívajúci štruktúrovaný aparát navrhnutý tak, aby dieťa porozumelo číslam a vzťahom medzi nimi, ktoré sú nevyhnutné pre dosahovanie úspechov v matematike.

 

Picture 1

 

Numicon v prvých rokoch života dieťaťa

Numicon je často predstavovaný deťom v ranom veku. Spočiatku sa jednoducho môžu hrať s tvarmi ako objektami, dokonca ich používať s plastelínou, vodou alebo pieskom.

Ďalším krokom je porozumenie jednotlivým tvarom, teda aké číslo daný tvar predstavuje. Následne dochádza k porozumeniu vzťahov medzi jednotlivými číslami / tvarmi. 

Každý tvar Numicon dáva deťom obraz o tom, ako číslo vyzerá. Začínajú vidieť vzťah medzi číslami, pričom každý kus má o jednu jamku viac ako ten predchádzajúci. Tým, že deťom sa dáva niečo fyzické, čo môžu držať v ruke, nielen papier a pero, rozvíjajú dôveru a väčšie porozumenie, čo vedie k vyšším úspechom. Numicon má pozitívny vplyv na učenie detí.

 

Viac info: www.kidgenius.sk / [email protected]

Aktivity tejto školy sledujte aj na Facebooku: #mentalnaaritmetikakidgenius

Čítajte viac o téme: Matematika
Zdieľať na facebooku