Žlté pokladničky opäť zaplavia Slovensko. Podporiť budete môcť deti žijúce v jednorodičovských rodinách

  Foto: FB

20.10.2021 - Vo štvrtok 21. októbra sa v uliciach 371 miest a obcí Slovenska uskutoční tradičná pokladničková zbierka Hodiny deťom na podporu detí žijúcich v jednorodičovských rodinách. Po minuloročnej  nútenej pandemickej prestávke tak do ulíc opäť vyjde viac ako 6 000 dobrovoľníkov so žltými pokladničkami.


Pokladničková zbierka Hodiny deťom sa od svojho vzniku v roku 2007 stala na Slovensku tradíciou. Dnes sa do nej zapájajú stovky dobrovoľníckych tímov, ktoré v tento deň umožňujú okoloidúcim v uliciach prispieť na dobrú vec ľubovoľnou sumou. 


"Zbierku v uliciach vnímame každoročne ako určitý symbol projektu Hodina deťom a jeho kľúčových posolstiev, ktorými sú vzájomná pomoc a spájanie ľudí v prospech detí na Slovensku. Naša zbierka je práve o tomto – o dobrovoľníckych tímoch, ktoré každoročne a za každého počasia prinášajú v deň zbierky k ľuďom žlté pokladničky, je o štedrých darcoch, ktorí do týchto pokladničiek prispievajú a v neposlednom rade je o deťoch, ktoré potrebujú pomoc. To, že v tomto roku opäť narástol počet dobrovoľníckych tímov, a to aj napriek tomu, že v uplynulom roku sme zbierku kvôli pandemickým opatreniam po prvýkrát v histórii realizovať nemohli, je pre nás dôkazom, že ľudia tieto posolstvá vnímajú, a že im nie je ľahostajný osud druhých. A my sme za to samozrejme nesmierne vďační,” vraví Ondrej Gallo, riaditeľ Nadácie pre deti Slovenska.

 

Sloganom tohtoročnej kampane Hodiny deťom je „Hodina deťom, s jedným rodičom“. Odkazuje na skutočnosť, že Hodina deťom sa od svojho aktuálneho ročníka rozhodla prostredníctvom organizácii, ale aj grantovej výzvy pre individuálnych žiadateľov, podporovať práve deti osamelých rodičov.  

„ Hodina deťom je program s viac ako 20 ročnou tradíciou. Napriek tomu sa stále snažíme otvárať témy, ktoré považujeme za naliehavé a aktuálne. Život detí v jednorodičovských rodinách si určite zaslúži našu pozornosť a posledný rok pandémie Covid-19 ešte zreteľnejšie ukázal, akým bariéram skutočne čelia. Mnohé z týchto rodín žijú na hranici, alebo za hranicou chudoby a aj zdanlivo malá finančná pomoc im môže výrazne pomôcť,” dodáva Ondrej Gallo.

 

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka a najstarší program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý od roku 1999 podporuje deti a mladých ľudí na celom Slovensku. Hodina deťom prepája tých, ktorí potrebujú pomoc s tými, ktorí im ju môžu a chcú poskytnúť. Prostredníctvom zbierky sa v priebehu 23 rokov podarilo podporiť už takmer 2 000 projektov.

 

Darcom sa môže stať ktokoľvek.  Prispieť môže ľubovoľným finančným darom do žltej pokladničky počas  zbierky v uliciach 21. októbra, online na www.hodinadetom.sk, alebo zaslaním prázdnej SMS v hodnote 4 EUR na číslo 800.

Čítajte viac o téme: Neziskové organizácie
Zdieľať na facebooku