Skvelé projekty vo vašom okolí môžu získať až 1 000 eur: Ktorému dáte svoj hlas?

Sponzorovaný článok
Program Gesto pre mesto od Raiffeisen banky oceňuje najlepšie nápady v desiatkach miest po celom Slovensku.
Program Gesto pre mesto od Raiffeisen banky oceňuje najlepšie nápady v desiatkach miest po celom Slovensku. / Foto: AdobeStock

Príležitostí na zdravý rozvoj dieťaťa nie je nikdy dosť. Vedia to aj ľudia, ktorí sa deťom aktívne venujú v školských aj mimoškolských zariadeniach. Práve oni pripravili desiatky projektov, s ktorými sa uchádzajú o priazeň hlasujúcich v programe Gesto pre mesto od Raiffeisen banky.

Tento program už niekoľko rokov oceňuje najlepšie nápady v desiatkach miest po celom Slovensku a prispieva im finančným darom vo výške 1 000 eur. Dajte hlas projektu, ktorý zlepší podmienky na vzdelávanie detí vo vašom okolí.

 

Bratislava: Napredovať môžu všetky deti – stačí im ukázať ako

Učitelia a rodičia sa snažia pre deti so špeciálnymi potrebami urobiť maximum, vyžaduje to však veľké množstvo času a peňazí. Svoje o tom vedia v občianskom združení Rozvoj dieťaťa v Bratislave, v ktorom sa venujú škôlkarom a školákom s autizmom či Downovým syndrómom. Vyrábajú vlastné vzdelávacie materiály na mieru každému dieťaťu, ktoré vďaka nim dokáže pochopiť a naučiť sa nové veci oveľa efektívnejšie. Ich cesta životom je aj vďaka tomuto združeniu plná nových vedomostí. Pozrite si aj ostatné projekty v Bratislave a podporte jeden z nich svojím hlasom.

 

>>> CHCEM HLASOVAŤ <<<

 

Senec: Otvorme deťom bránu k vedeckému skúmaniu

Aby „labáky“ v škole neboli vybavené len pomôckami spred desaťročí, zapojilo sa do programu Gesto pre mesto Gymnázium Antona Bernoláka v Senci. Projektom Objavujme vedu inak sa zameriava práve na moderné technické zabezpečenie. Cieľ je jasný: „Objavovať vedu inými postupmi nám pomáhajú technológie. Jednou z nich je systém Vernier, ktorý umožňuje praktické experimenty prostredníctvom moderných počítačových zariadení. Schopnosť vidieť údaje v reálnom čase počas experimentov vytvára pre žiakov skutočne úžasné momenty.“

 

>>> CHCEM HLASOVAŤ <<<

 

Bánovce nad Bebravou: Odvážne nahor!

Deti, pohyb, akcia a odhodlanie vždy skúšať niečo nové! Drobci v útlom veku nechcú nehybne sedieť. Láka ich spoznávať svet a skúšať, pri čom sa budú cítiť najlepšie. Ako ste na tom boli so šplhaním na základnej škole? Trauma, alebo skvelý zážitok? Práve odvahu liezť čoraz vyššie chcú podporiť v materskej škole Wonderland v Bánovciach nad Bebravou. Tento tréning u detí podporí hrubú motoriku, silu, vytrvalosť a obratnosť. Druhým projektom v Bánovciach je vybudovanie stojiska na bicykle. Za ktorý zahlasujete vy?

 

>>> CHCEM HLASOVAŤ <<<

 

Zdroj: AdobeStock

 

Banská Bystrica: Pohyb venovaný tým najmenším

Pedagogický projekt Baby Balance v Banskej Bystrici vytvára výnimočné podmienky na rozvoj najmenších detičiek vo veku od 3 mesiacov do 3 rokov. Účasťou v programe Gesto pre mesto chcú získať financie na nákup kľúčových edukačných pomôcok. S ich pomocou môžu pripravovať rôzne rytmické cvičenia, relaxačné cvičenia, precvičovať orientáciu v priestore a podobne. Zaujímavé sú však aj ďalšie bystrické projekty – či už angličtina pre zdravotne znevýhodnené deti, olympijský deň, krajšia školská záhrada alebo vybavenie miestnosti na vzdelávanie.

 

>>> CHCEM HLASOVAŤ <<<

 

Spišské Bystré: Aktívny hrací panel precvičí bystré hlavičky

Kedy začať s fyzikou a matematikou? Čím skôr, tým lepšie! Základná škola s materskou školou v Spišskom Bystrom sa uchádza o vašu priazeň s projektom veľkého hravého panela pre deti od 3 do 5 rokov. Deti vďaka nemu už teraz začnú spoznávať čísla či určovať čas na hodinách, a zároveň budú rozvíjať jemnú motoriku a grafomotoriku. V Poprade a okolí sú však aj ďalšie zaujímavé projekty – hlasujte za svojho favorita!

 

>>> CHCEM HLASOVAŤ <<<

 

Prešov: Čas strávený v prírode je nezabudnuteľný

Hor sa do záhrady s deťmi! Sú to práve najmenšie deti, ktoré rady pozorujú chrobáčiky, fúkajú do púpavy či obdivujú, ako im rastie vlastná zelenina. V MŠ Radatice v okrese Prešov chcú zapojiť svojich škôlkarov do projektu Záhrada Lesinkovia. Získali by tak možnosť starať sa o vlastnú záhradku aj ovocný sad: „Našou prioritou je vzbudiť u detí záujem cez zmyslové vnímanie a cez praktické ukážky v záhrade ich naučiť, čo všetko im príroda ponúka.“ Podporiť môžete v Prešove aj malých milovníkov kníh, snahu o kúpu interaktívnej tabule či vybavenia telocvične alebo vybudovanie oddychovej zóny.

 

>>> CHCEM HLASOVAŤ <<<

 

Sečovce: Na cestách bezpečne odmalička

Výučba dopravnej výchovy môže prebiehať hravou nenásilnou formou, aby u detí vzbudila naozajstný záujem. Aj preto v jednej z materských škôl v Sečovciach vytvorili projekt, ktorého cieľom je získať financie na vybudovanie dopravného ihriska. Z malých detí sa tak môžu stať zodpovední účastníci cestnej premávky, ktorí budú poznať dôležité pravidlá, značky či farby semafora. V Trebišove a jeho okolí však nájdete aj ďalšie zaujímavé projekty. Záleží len na vás, pre ktorý z nich sa rozhodnete.

 

>>> CHCEM HLASOVAŤ <<<

 

Ako za projekty zahlasovať?

Tieto a desiatky ďalších projektov sa v týchto dňoch uchádzajú o priazeň verejnosti. Na stránke programu Gesto pre mesto nájdete prehľadnú mapu s vyznačenými mestami. Projektu, ktorý vám bude najviac sympatický, môžete jednoducho dať svoj hlas. Pamätajte, že každý môže hlasovať iba raz. Stačí vyplnenie krátkeho online formulára a potvrdenie vašej voľby kódom z bezplatnej SMS. Termín na odovzdanie hlasu je do 30. novembra 2020. Prispejte k tomu, aby sa vo vašom blízkom okolí deti už onedlho mohli tešiť z nového dopravného ihriska, pomôcok, krajšej záhrady či lepších podmienok na štúdium!

 

POZRITE SI VŠETKY PROJEKTY NA SLOVENSKU A ZAHLASUJTE

Čítajte viac o téme: Granty
Zdieľať na facebooku