Veľká výzva pre organizátorov detských aktivít - získajte príspevok 1 000 eur

Sponzorovaný článok
Veľká výzva pre organizátorov detských aktivít
Veľká výzva pre organizátorov detských aktivít / Zdroj: Freepik

Hovorí sa, že čo sa v mladosti človek naučí, akoby v starobe opäť našiel. Práve deti si dokážu osvojiť nesmierne veľa zručností a názorov, z ktorých následne čerpajú po celý život. Chcete aj vy prispieť k ich rozvoju? Pomôže vám výzva Gesto pre rodičov.

 

Aj rodičia si zaslúžia prázdniny

Počas uplynulých mesiacov čelila celá spoločnosť obrovskej skúške a život sa značne zmenil aj rodičom. Okrem starostlivých matiek a otcov sa zo dňa na deň stali animátormi, učiteľmi aj detskými kamarátmi. Ich nová „práca“ nepoznala obednú prestávku ani dovolenku. Raiffeisen banka si váži ich snahu a obetavosť a aj preto sa rozhodla odbremeniť ich. V rámci svojho programu Gesto pre mesto už niekoľko rokov pomáha zlepšiť život okolo nás. Teraz vyhlásila špeciálnu výzvu - Gesto pre rodičov.

Cieľom je podpora neziskových organizácií, občianskych združení, škôl, škôlok, miest, obcí, centier voľného času či krúžkov, ktoré deťom vypĺňajú voľný čas, zabávajú ich a vzdelávajú. Príspevok, ktorý môžu získať, im pomôže prekonať ťažšie časy, aby mohli naďalej fungovať a venovať sa deťom. Rodičia tak môžu v pokoji pracovať, alebo si aspoň na krátky čas oddýchnuť od každodenných povinností a vychutnať si svoje chvíľkové prázdniny.

 

Vymyslite projekt, získajte podporu

Deti boli celé mesiace zavreté doma, bez spolužiakov a kamarátov. Organizujete mimoškolské aktivity, riadite centrum voľného času, vediete krúžok alebo len máte hlavu plnú skvelých nápadov, ako obohatiť bežný detský deň? Vzdelávanie a rozvoj detí je pre mnohých poslaním. Raiffeisen banka ponúka pre organizácie príspevok  1 000 eur na realizáciu 49 zaujímavých projektov po celom Slovensku. Ich cieľom môže byť:

  • organizovanie voľnočasových, spoločenských a kultúrnych aktivít alebo podujatí pre deti a mládež;
  • organizovanie aktivít alebo podujatí, ktoré prispejú k zlepšeniu vzdelania detí a mládeže;
  • organizovanie športových turnajov, aktivít, podujatí či súťaží jednotlivcov alebo skupín detí a mládeže;
  • zlepšenie sociálneho prostredia, v ktorom deti a mládež trávia svoj voľný čas;
  • zlepšenie prírodného prostredia v spolupráci s deťmi a mládežou;
  • obstaranie materiálovo-technického vybavenia, ktoré bude slúžiť deťom a mládeži v ich rozvoji.

 

Zdroj: Freepik

 

Lesný klub, festival alebo nové lopty

V minulosti vzniklo vďaka programu Gesto pre mesto veľa zaujímavých aktivít alebo podujatí. Mnoho žiadateľov dokázalo materiálne zabezpečiť športové či voľnočasové kluby. Aké projekty získali finančnú podporu?

 

Bezpečný priestor pre lesný klub

Skupine rodičov zo Zvolena nie je ľahostajné, ako vnímajú deti svet okolo seba. V rámci lesného klubu ich vedú k vedomému prístupu k prírode. Najmenších vzdelávajú modernými výchovnými metódami či zážitkovou pedagogikou. Od banky získali podporu na vybudovanie bezpečného schodiska a oplotenia záhradnej chatky, v ktorej ich aktivity prebiehajú.

 

Skejt festival pre mládež

V Spišskej Novej Vsi finančnú podporu získal dvojdňový festival Pozitif Dej 6. V areáli skejtparku boli na programe okrem súťaží aj rôzne koncerty, prednášky, výstavy či diskusie. Cieľom bolo prepojenie komunity, no aj zlepšenie verejnej mienky o „skejťákoch“. Získané financie pokryli cestovné náklady účastníkov, materiál na výstavy či zapožičanie technického vybavenia.

 

Pomôcky pre futbalový klub

Výzvu využil mládežnícky futbalový klub obce Sap. S cieľom motivovať deti k športu a pohybu, žiadal klub o materiálne zabezpečenie malých hráčov. Vďaka podpore získali pre nádejných futbalistov dresy, lopty a rôzne tréningové pomôcky, ako aj vybavenie pre trénerov.

 

 

Zážitky pre vnúčatá a starých rodičov

Materská škola v Trenčíne sa rozhodla spojiť rôzne generácie zážitkami. Cieľom ich projektu bolo vytvorenie prostredia v záhrade pre stretnutia starých rodičov s vnúčatami. Spolu by sa naučili kopec nových vecí, napríklad tkať koberce a látky či vyrábať košíky. Výsledkom bol nielen príjemne strávený čas, ale aj pekný výrobok.

 

Máte nápad? Zapojte sa!

Projekty môžu organizácie prihlásiť výlučne online, vyplnením jednoduchého prihlasovacieho formulára. Postup je rýchly, bez zbytočných papierovačiek. Na stránke nájdete aj stručný a jasný video návod. Po vyplnení formulára dostanete e-mail pre overenie správnosti údajov. Týmto je projekt riadne prihlásený.

 

O víťazoch rozhodne verejnosť v hlasovaní. Víťazný projekt môže byť realizovaný až do 1 roka od vyhlásenia výsledkov výzvy.

 

Dôležité dátumy pre podanie projektu v rámci výzvy Gesto pre rodičov:

15.6. – 15.7. prihlasovanie projektov organizáciami

16.7. – 31.7. vyberanie projektov, ktoré postúpia do hlasovania verejnosti

1.8. – 31.8. hlasovanie verejnosti za projekty

2.9. vyhlásenie víťazných projektov

 

>>> VIAC O VÝZVE GESTO PRE RODIČOV <<<

Čítajte viac o téme: Granty
Zdieľať na facebooku