Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať do medzinárodných dobrovoľníckych táborov

  Foto: Pexels

Bratislava 29. marca (TASR) - Záujemcovia sa môžu začať prihlasovať na letné medzinárodné dobrovoľnícke tábory v Nemecku, Španielsku, Francúzsku, na Islande, či vzdialenejších krajinách. TASR o tom informovala koordinátorka projektov Inex Slovakia Miroslava Zváčová.
      

Medzinárodné dobrovoľnícke tábory vznikli po prvej svetovej vojne, keď spoločná práca mladých ľudí z rôznych krajín bola vyjadrením solidarity a odmietnutím nepriateľstva medzi dobrovoľníkmi z Nemecka a Francúzska – krajín, ktoré predtým proti sebe bojovali. "Ani v roku 2022 význam táborov nie je menej dôležitý. Prostredníctvom nich majú dobrovoľníci príležitosť spoznať krajinu inak, nielen ako cestovatelia," uviedla Zváčová.
      

Na jedno- až trojtýždňovom tábore dobrovoľníci z rôznych krajín opravujú historické pamiatky, pomáhajú organizovať festivaly, pripravovať program pre deti, ľudí s postihnutím, seniorov, venujú sa rôznym environmentálnym aktivitám a spoznávajú miestnych ľudí. Dobrovoľníci medzi sebou komunikujú najmä v anglickom jazyku, ale spoznávajú aj miestny jazyk a kultúru.
      

Inex Slovakia organizuje tábory prostredníctvom medzinárodných sietí Alliance of European Voluntary Service Organisations a Service Civil International 29 rokov.
 

Čítajte viac o téme: Neziskové organizácie
Zdieľať na facebooku