B.Gröhling verí, že prvé kloktacie testy budú distribuovať koncom budúceho týždňa

Prvotný balík do 20.000 kusov takzvaných kloktacích testov budú na školy distribuovať koncom budúceho týždňa.
Prvotný balík do 20.000 kusov takzvaných kloktacích testov budú na školy distribuovať koncom budúceho týždňa. / Zdroj: TASR

Bratislava 24. februára (TASR) – Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) verí, že prvotný balík do 20.000 kusov takzvaných kloktacích testov budú na školy distribuovať koncom budúceho týždňa. Uviedol to v stredu počas rokovania vlády.
      

"Momentálne zisťujeme na základných školách druhého stupňa, kde sa vyučuje v skupine päť plus jedna, aký je záujem o vzdelávanie. Mali by sme to mať do konca týždňa sfinalizované," povedal minister školstva s tým, že práve na týchto školách by tento druh testov vedeli využiť.
      

Minister potvrdil, že sa diskutuje aj o krátkych nosových testoch. "Je to na základe rozhodnutia ministra zdravotníctva a jeho požiadavky asi smerom k štátnym hmotným rezervám, aby nakúpili takéto testy. My sa nebudeme proti tomu brániť a budeme chcieť využívať všetky možné varianty testovania, ktoré nám umožnia spustiť aj druhý stupeň základných škôl alebo stredné školy v rámci prezenčnej výučby," povedal.

Čítajte viac o téme: Koronavírus
Zdieľať na facebooku