Rezort školstva zatiaľ nemá presné čísla o počte detí, ktoré sa vrátili do škôl

Minister školstva zatiaľ nevie, koľko detí sa presne vrátilo do materských a základných škôl.
Minister školstva zatiaľ nevie, koľko detí sa presne vrátilo do materských a základných škôl. / Foto: Bigstock

Bratislava 4. júna 2020 (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR zatiaľ nemá presné čísla o počte detí, ktoré sa vrátili v pondelok 1. júna naspäť do školských lavíc. Uviedol to vo štvrtok počas tlačovej konferencie šéf rezortu školstva Branislav Gröhling (SaS).
      

Minister tvrdí, že dáta zbierajú od okresných úradov. "Presné čísla zatiaľ momentálne nemáme. Zhromažďujeme jednotlivé dáta cez okresné úrady. Dáta zatiaľ prichádzajú," povedal Gröhling. Ako uviedol, predbežný záujem pri materských školách sa pohyboval okolo 60 percent, pri základných školách to bolo nad 80 percent. "Musíme si počkať, aká je tá realita," povedal.
      

Ako doplnil, niektoré školy k pondelku školy neotvorili, urobili tak až neskôr. "Máme avíza o niektorých školách, ktoré neotvorili," povedal minister. Poukázal na to, že je to aj z toho dôvodu, že nedokázali personálne či kapacitne zabezpečiť ich otvorenie.
      

Školy a školské zariadenia boli z dôvodu šírenia nového koronavírusu zatvorené od marca. Počas mimoriadneho prerušenia vyučovania v školách sa vzdelávanie realizovalo dištančnou formou. Od 1. júna sa vyučovanie obnovilo nielen pre žiakov prvého až piateho ročníka základných škôl, ale aj v materských školách, základných umeleckých školách na účel individuálneho vzdelávania žiakov s jedným žiakom i v základných školách pre žiakov so špeciálno-vzdelávacími potrebami na účel výchovy a vzdelávania žiakov všetkých ročníkov. Obnovená bola aj prevádzka školských klubov detí. Žiaci vyšších ročníkov základných škôl a študenti na stredných školách sa naďalej vzdelávajú z prostredia domova dištančnou formou.

Zdieľať na facebooku