VÚDPaP pripravuje každý týždeň bezplatný online webinár. Pomôcť chcú pri ťažkostiach detí s učením

Webináre budú zamerané na pomoc deťom s ťažkosťami v učení.
Webináre budú zamerané na pomoc deťom s ťažkosťami v učení. / Foto. Pexels

 Bratislava 2. apríla (TASR) – Pracovníci z Výskumného ústavu detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP) pripravujú každý týždeň bezplatné online webináre. Zamerané budú na pomoc deťom s ťažkosťami v učení. Informuje o tom VÚDPaP na svojej internetovej stránke.
      

VÚDPaP tvrdí, že mnohí rodičia sa v týchto dňoch nemôžu skontaktovať so školským pedagógom či poradenským zariadením a nevedia si s domácim učením svojho dieťaťa poradiť. Zároveň chce byť VÚDPaP nápomocný aj terénnym sociálnym pracovníkom v komunitných centrách, začínajúcim pedagogickým asistentom či dobrovoľníkom, ktorí majú obmedzenú skúsenosť s učením, ale napriek tomu chcú pomáhať so vzdelávaním detí žijúcich vo vylúčených rómskych komunitách.
      

Prvý webinár bude vo štvrtok o 13.00 h, zameriavať sa bude najmä na rady ako pracovať s dieťaťom, ktorému sa v učení nedarí. Pracovníci z VÚDPaP odpovedia na to, čo môže byť príčinou jeho zlyhávania.
      

Nasledovať budú témy, kde sa pracovníci z VÚDPaP budú snažiť poradiť ako pomôcť dieťaťu rozvíjať jeho zrakové a sluchové vnímanie, reč, jemnú motoriku a orientáciu v priestore. VÚDPaP upozorňuje, že webináre sú bezplatné, avšak je potrebné sa na ne prihlásiť vopred, pretože počet miest je obmedzený. Bližšie informácie sú uvedené na webe VÚDPaP.  

Čítajte viac o téme: Koronavírus
Zdieľať na facebooku