Divadlo Aréna spúšťa Detskú Univerzitu Komenského Online špeciál

Detská Univerzita Komenského Online špeciál bude dostupný od 23.marca do 3. mája.
Detská Univerzita Komenského Online špeciál bude dostupný od 23.marca do 3. mája. / Foto: Bigstock

Bratislava 23. marca 2020 (TASR) - Bratislavské Divadlo Aréna v spolupráci s IT spoločnosťou Datalan spúšťa vzdelávací projekt Detská Univerzita Komenského (DUK) Online špeciál, určený pre deti na celom Slovensku.

 

V rámci neho sprístupňuje 44 inšpiratívnych video prednášok slovenských aj zahraničných prednášajúcich, ktoré boli súčasťou posledných piatich ročníkov DUK. "Deti si tak budú môcť počas karanténnych opatrení rozšíriť svoje vedomosti z rôznych oblastí vedy v pohodlí domova," informoval TASR Ján Lukáč z Divadla Aréna.
      

Projekt DUK Online špeciál, ktorý má pomôcť deťom zmysluplne využiť čas v čase zatvorených škôl a opatrení vlády na zabránenie šíreniu nového koronavírusu na Slovensku, sa začína v pondelok. Je bezplatný a prístupný všetkým žiakom základných škôl jednoducho cez počítač, tablet či smartfón. "Keďže ide o štúdium online, počet študentov nie je obmedzený. Na všetky deti čaká množstvo cenných poznatkov a na tie najúspešnejšie z každého kraja aj zaujímavé ceny," poznamenal s tým, že projekt bude prístupný na platforme www.dukonline.sk do 3. mája.
      

V týždenných intervaloch zverejní celkovo 44 prednášok z oblastí medicíny, psychológie, práva, histórie, biológie či chémie, ale aj matematiky, umenia a športu. "Keďže ide o päť týždňov, z ktorých každý zodpovedá jednému z piatich ročníkov, môžeme povedať, že počas karanténnych opatrení tak študenti absolvujú celé 'vysokoškolské štúdium'," dodal Lukáč.

Zdieľať na facebooku