Univerzita umožní škôlkarom i školákom vyskúšať si prácu vedca

Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre pre deti pripravila Vedecký deň detí - VEDET.
Univerzita Konštantína Filozofa v Nitre pre deti pripravila Vedecký deň detí - VEDET. / Foto: Unsplash

Nitra 23. mája (TASR) – Deti nitrianskych materských a základných škôl si budú môcť vyskúšať prácu ozajstných vedcov. Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre pre ne pripravila Vedecký deň detí - VEDET, v rámci ktorého sa škôlkari a školáci stanú na niekoľko hodín fyzikmi, matematikmi, biológmi, geografmi, chemikmi, informatikmi, ekológmi či gemológmi, vyskúšať si môžu aj prácu záchranárov.
      

Podujatie sa bude konať 31. mája v priestoroch Fakulty prírodných vied UKF. Odborníci z rôznych katedier fakulty pripravili pre deti viaceré ukážky z jednotlivých vedných oblastí prispôsobené ich veku. „Na podujatie už máme prihlásených okolo 400 detí. Zo skúseností vieme, že deti predškolského veku a mladšieho školského veku majú záujem objavovať a spoznávať okolitý svet, chcú zistiť, ako svet funguje, a prečo tak funguje. Je potrebné dostatočne ich zaujať a umožniť im objaviť čaro prírodných vied, aby o ne nestratili záujem v neskoršom období,“ uviedla Ľubomíra Valovičová z UKF.
      

Ako pripomenula, snahou organizátorov podujatia je podporiť objavovanie a bádanie u detí a priblížiť im prírodné vedy cez experimenty. „V spolupráci s občianskym združením Viac ako učenie sme preto opäť pripravili podujatie VEDET s podtitulom Skok do vedy. Veríme, že deťom priblížime prírodné vedy a vedu ako takú,“ dodala Valovičová.

Zdieľať na facebooku