Na Detskej Univerzite Komenského môžu deti študovať aj online

Do online štúdia sa na Detskej Univerzite Komenského tento rok prihlásilo 709 detí.
Do online štúdia sa na Detskej Univerzite Komenského tento rok prihlásilo 709 detí. / Zdroj: Shutterstock

22.8.2017

Bratislava 22. augusta (TASR) - Na Detskej Univerzite Komenského (DUK) môžu deti študovať aj online. Do tohto projektu sa tento rok prihlásilo 709 detí. Informoval šéf spoločnosti Datalan Marek Paščák. Firma prenáša deťom nové poznatky z DUK bezplatne cez internet priamo do detských izieb.
"Výhodou online štúdia je, že je kapacitne a priestorovo neobmedzené – stačí mať počítač, tablet alebo mobil s internetom a chuť vzdelávať sa. Deti môžu študovať odkiaľkoľvek, zo Slovenska aj zahraničia, z prázdnin u starých rodičov či priamo z pláže," uviedol Paščák.
Deti majú deväť prednášok, ktoré sa nachádzajú na stránke www.dukonline.sk. Po prednáške cez online formulár vyplnia skúšobný test. "Diplom absolventa Detskej Univerzity Komenského Online získajú tí študenti, ktorí úspešne absolvujú aspoň šesť z deviatich testov," doplnil Paščák.
Do letnej univerzity sa podľa jeho slov každoročne hlásia stovky detí, a aj tento rok sa prihlásili deti nielen zo Slovenska, ale aj Čiech, Francúzska, Švajčiarska, Ukrajiny či Ruska. V minulých rokoch sa prihlásili deti žijúce v Čechách, Francúzsku či Austrálii," poznamenal.
Zo štatistík vyplýva, že viac online študentov sú chlapci (59,10 percenta), najviac detí sa zapojilo z Bratislavského kraja (28,49 percenta), najmenej z Nitrianskeho kraja (9,03 percenta).

Zdieľať na facebooku