Nitra zmodernizuje väčšinu svojich základných škôl

Vybavenie väčšiny základných škôl (ZŠ) v Nitre prejde modernizáciou. Radnica pripravila projekty, v rámci ktorých chce z fondov Európskej únie (EÚ) získať približne 760.000 eur.
Vybavenie väčšiny základných škôl (ZŠ) v Nitre prejde modernizáciou. Radnica pripravila projekty, v rámci ktorých chce z fondov Európskej únie (EÚ) získať približne 760.000 eur. / Foto: Shutterstock

Nitra 27. apríla (TASR) – Vybavenie väčšiny základných škôl (ZŠ) v Nitre prejde modernizáciou. Radnica pripravila projekty, v rámci ktorých chce z fondov Európskej únie (EÚ) získať približne 760.000 eur určených na modernizáciu vzdelávania v 11 z celkového počtu 14 škôl. Peniaze z Integrovaného regionálneho operačného programu sú určené na modernizáciu priestorov a vybavenia ZŠ.
V školách pribudnú nové moderné jazykové triedy určené na vyučovanie slovenčiny i cudzích jazykov. Z európskych peňazí bude mesto zriaďovať aj špeciálne polytechnické a prírodovedné učebne a  triedy určené na vyučovanie informačných technológií.
Ako sa uvádza v materiáli, o ktorom rozhodovali mestskí poslanci na aprílovom rokovaní, v projektoch sa počíta aj s budovaním nových knižníc a ďalších priestorov určených "...na rozvoj kľúčových kompetencií žiakov". Súčasťou modernizácie nitrianskych škôl bude aj budovanie nových moderných učební chémie a fyziky.

Zdieľať na facebooku