Veľtrh Pro Educo opäť ponúkne študentom možnosti vzdelávania

Veľtrh Pro Educo opäť ponúkne študentom možnosti vzdelávania
Veľtrh Pro Educo opäť ponúkne študentom možnosti vzdelávania / Foto: Pro Educo

28.11.2016

Košice 28. novembra (TASR) – Medzinárodný veľtrh vzdelávania Pro Educo otvorí v utorok (29.11.) svoje brány v Košiciach už po desiaty raz. Svoje výstavné kóje a stánky v priestoroch Spoločenského pavilónu bude mať počas troch dní celkovo 23 vysokých škôl a univerzít, 39 stredných škôl a desiatka zamestnávateľov či inštitúcií poskytujúcich informácie a možnosti na ďalšie vzdelávanie alebo uplatnenie v praxi.
Organizátori očakávajú viac ako 8000 návštevníkov zo všetkých kútov východného Slovenska, najmä žiakov a študentov, ktorí sa aktuálne rozhodujú o smerovaní svojho ďalšieho štúdia alebo o prvom zamestnaní. Osobitý odborný program je venovaný aj pedagógom. S podporou Košického samosprávneho kraja (KSK) aj tento rok projekt Pro Educo Bus poskytne bezplatnú dopravu na veľtrh takmer tisícke žiakov základných škôl z celého regiónu KSK.
Prezentačná plocha veľtrhu v Spoločenskom pavilóne na Triede SNP je 1500 štvorcových metrov, návštevníci majú bezplatný vstup. Oficiálne otvorenie je v utorok o 9.00 h, podujatie je prístupné do štvrtka (1.12.) každý deň do 15.00 h.
Okrem prezentácií na výstavných stánkoch pripravili organizátori i sprievodný program na hlavnom pódiu veľtrhu, kde sa o svoje poznatky a životné príbehy podelia mladí ľudia, ktorí už vo svojej kariére úspešne napredujú. Lákadlom bude aj nový systém vzdelávania eduScrum, ktorý vznikol v Holandsku a v rámci ktorého študenti pod dohľadom učiteľa spolupracujú a samostatne riešia problémy. Na veľtrhu sa jeho protagonisti stretnú s učiteľmi stredných škôl z celého regiónu, ktorí si túto metódu chcú osvojiť.
"Pred viac ako desiatimi rokmi sme sa v agentúre začali intenzívne zaoberať myšlienkou vytvoriť v Košiciach silnú platformu na prezentáciu študijných a pracovných možností, ktorá by akcentovala najmä dôležitosť vzdelávania v budúcnosti tohto regiónu i celej krajiny. Zásah do čierneho potvrdzuje aj fakt, že toto jedinečné podujatie pripravujeme v týchto dňoch jubilejný desiaty raz," uviedli projektové manažérky podujatia Michala Lukáčová a Kristína Vajdová z agentúry Progress Promotion.

Zdieľať na facebooku