Hasiči zasahujú na strednej škole vo Zvolene, šíril sa tam štipľavý zápach

Hasiči momentálne zasahujú na Strednej priemyselnej škole dopravnej vo Zvolene.
Hasiči momentálne zasahujú na Strednej priemyselnej škole dopravnej vo Zvolene. / Foto: Bigstock

Bratislava/Zvolen 17. mája (TASR) - Hasiči momentálne zasahujú na Strednej priemyselnej škole dopravnej vo Zvolene. Ide o ekologický zásah. V škole cítili štipľavý zápach šíriaci sa zo šatní. Budovu evakuovali. Z 22 osôb, ktoré pociťovali sťažené dýchanie, ošetrili na mieste päť a dve z nich odviezli do nemocnice. TASR o tom informovali z komunikačného oddelenia Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).
      

Hasiči prijali napoludnie hlásenie na tiesňovú linku o štipľavom zápachu šíriacom sa zo šatní. "Po príchode vykonali kontrolné merania a pri prvom z nich namerali zvýšené, nie nebezpečné, hodnoty amoniaku. Pri druhom meraní bol zaznamenaný ďalší druh látky a na základe rozhodnutia veliteľa bola okamžite vykonaná evakuácia," priblížili z Prezídia HaZZ.
      

Budovu opustilo spolu 270 osôb - študenti, pedagogický personál a zamestnanci. Zhromaždili sa na voľnom priestranstve.  Hasiči a pracovníci kontrolného chemického laboratória civilnej ochrany v Slovenskej Ľupči vykonávajú ďalšie odbery a merania látky v priestoroch školy.

Zdieľať na facebooku