Vysoké školy môžu získať grant na skvalitnenie vzdelávania

  Foto: Z.Gránska/EW

BRATISLAVA 11. septembra (SITA) - Vysoké školy môžu získať grant na projekt, ktorý pomôže zvýšiť kvalitu ich vyučovacieho procesu. Zapojiť sa môžu do grantového programu Kvalita vzdelávania, ktorý pre všetky slovenské vysoké školy otvára Nadácia Tatra Banka. Informovala o tom manažérka Nadácie Tatra banky a sponzoringu Zuzana Böhmerová.

"Grant Kvalita vzdelávania patrí medzi naše najstaršie a najobľúbenejšie, čo hovorí o neustálej potrebe vysokých škôl túto formu podpory využívať a rovnako tak o ich ambíciách výučbu naďalej skvalitňovať. V minulom roku sme podporili veľa zaujímavých projektov, ako napríklad 3D tlač živými bunkami, počítačovú podporu v archeológii či výučbu robotiky,“ uviedla Böhmerová.

Cieľom grantu je finančne prispieť ku skvalitneniu výučby konkrétneho študijného programu, predmetu, témy alebo oblasti vzdelávania. Projekty majú navyše vyučovanie obohatiť o nové moderné poznatky, informácie z prostredia domácej či zahraničnej vedy.

Projektové tímy zo slovenských vysokých škôl môžu byť zložené z pedagógov, vedeckých pracovníkov školy alebo externých spolupracovníkov a študentov. Medzi hlavné kritéria, ktoré musia projekty spĺňať, patria inovatívnosť, medzinárodná spolupráca, prepojenie na prax a udržateľnosť zmien. Termín na prihlásenie projektov je do 20. októbra. Plánovaná výška grantu je 40 000 eur, maximálna výška podpory na jeden projekt je 5 000 eur.

Zdieľať na facebooku