Koniec domácim úlohám: Deti z Dubaja a Abú Zabí budú mať každý deň po škole voľno

Spojené arabské emiráty rušia na školách deťom domáce úlohy.
Spojené arabské emiráty rušia na školách deťom domáce úlohy. / Foto: Bigstock

DUBAI, Spojené arabské emiráty - 14.2.2020 / Od budúceho týždňa Spojené arabské emiráty rušia plošne na verejných školách deťom domáce úlohy.

 

O tomto rozhodnutí informovalo ministerstvo školstva a dotkne sa to celkovo 256 škôl, z toho 23 v Dubaji a 233 v Abú Zabí, píše New York Times.

 

Podľa miestnej tlače ministerstvo argumentuje tým, že deti by sa mali učiť v škole a vo voľnom čase by sa mali venovať iným aktivitám a tráviť čas s rodinou.

Ani iné krajiny, ako napríklad Fínsko, takáto stratégia nijako neohrozila v dosahovaní dobrých akademických výsledkov detí. Aj vďaka dostatku voľného času sa u detí rozvíja kreativita a majú tiež čas na voľnú hru, ktorá je nesmierne dôležitá pre zdravý psychický i fyzický vývin detí.

 

Súčasťou zmien majú byť aj 90-minútové vyučovacie hodiny bez prestávky, 5-minutová mentálna stimulácia a 50 minút praktických aktivít. Napriek viacerým zmenám celková dĺžka vyučovania zostane nezmenená.

 

Reakcie rodičov na tieto zmeny boli rôzne. Niektorí sú šťastní, iní majú naopak obavy, či deti nebudú tráviť viac času s elektronickými zariadeniami v rukách – pozerať videá a hrať videohry.  

Čítajte viac o téme: Domáce úlohy
Zdieľať na facebooku