Zranilo sa alebo ochorelo vaše dieťa v zahraničí? Na toto sa môžete spoľahnúť

Sponzorovaný článok
Nezanedbajte cestovné poistenie pre vaše dieťa.
Nezanedbajte cestovné poistenie pre vaše dieťa. / Foto: Bigstock

Výlety alebo tábory pre deti v cudzine sú stále veľmi obľúbené. Každý rodič sa však právom bojí toho, že sa počas pobytu za hranicami Slovenska jeho dieťaťu niečo stane. Celá situácia môže byť náročnejšia preto, lebo rodičia nie sú svojej ratolesti na blízku. 

Preto by ste nemali zanedbať kvalitné cestovné poistenie pre vášho syna či dcéru. Nielen, že zaistí preplatenie liečebných nákladov pri zdravotných komplikáciách, ale poisťovňa môže zaplatiť aj vašu návštevu hospitalizovaného dieťaťa v zahraničí. 

 

Nespoliehajte sa iba na verejné zdravotné poistenie 

Pustiť vašu ratolesť mimo našu krajinu iba s bežným zdravotným poistením je zbytočné riziko. Je pravda, že na základe Európskeho preukazu zdravotného poistenia im v prípade ochorenia alebo úrazu bude poskytnutá zdravotná starostlivosť, ale iba v takom rozsahu, akú priznáva zákon občanom danej krajiny. Nekryje doplatky za lieky, ošetrenie u súkromných lekárov alebo prevoz späť na Slovensko. Toto všetko je však hradené z komerčného cestovného poistenia, preto by ho vaše dieťa určite malo mať.

Oplatí sa vedieť, že prípade, keď vaša ratolesť ochorie alebo sa zraní a bude musieť ostať hospitalizovaná v zahraničí, z jej poistenia do zahraničia vám poisťovňa môže preplatiť cestu za ňou. Niektorí poisťovatelia kryjú iba cestu, iní aj ubytovanie rodiča, resp. zákonného zástupcu. Pri výbere sa preto určite oboznámte s tým, či vami zvolená ponuka zahŕňa aj túto službu. V prípade, že poistenie do zahraničia sprostredkuje škola alebo organizátor výletu, tábora či študijného pobytu, vyžiadajte si od neho všetky potrebné informácie ohľadom rozsahu poistného krytia. Ak sa vám nebude zdať dostatočné alebo nebude vôbec súčasťou výletu,  dojednajte cestovnú poistku pre vaše dieťa individuálne.

 

Cestovné postenie za najlepšiu cenu rýchlo a jednoducho

Najvýhodnejšiu ponuku s krytím všetkých potrebných rizík veľmi ľahko nájdete online. Využite online porovnanie cien cestovného poistenia na stránke Netfinancie.sk, ktoré je úplne jednoduché. Stačí vyplniť potrebné údaje a zvoliť všetky riziká, ktoré má poistenie do zahraničia kryť. Ponuka doplnkových poistení je naozaj široká, odporúčame zvážiť najmä pripoistenie batožiny a zodpovednosti za škodu. Nič nepokazíte ani s pripoistením storna, ktoré určite oceníte v prípade, že vaše dieťa náhle ochorie tesne pred odchodom a zaplatený pobyt budete musieť zrušiť.

Ako vidíte, správne zvolené cestovné poistenie nemusí kryť iba riziká spojené so zdravím, ale pomôže aj pri mnohých iných nepríjemnostiach. Ak sa počas pobytu v zahraničí vaša dcéra alebo syn ocitne v problémoch, poisťovňa poskytne pomoc.

Zdieľať na facebooku