Poštová banka aj tento rok poskytne grant na komunitné projekty

Sponzorovaný článok
Poštová banka už ôsmykrát otvára grantový program Nápad pre 3 generácie. 
Poštová banka už ôsmykrát otvára grantový program Nápad pre 3 generácie.  / Foto: Poštová banka

30.9.2023 - Poštová banka už ôsmykrát otvára grantový program Nápad pre 3 generácieSumou 40 000 eur opäť podporí komunitné projekty, ktoré prispievajú k zlepšeniu života v regiónoch a upevňujú  spoluprácu troch generácií – detí a mladých, ľudí v aktívnom veku a seniorov. 

 

Ak máte nápad, ktorý by pomohol zlepšiť život rôznym generáciám práve vo vašom regióne, neváhajte ho prihlásiť do Nápadu pre 3 generácie a získať  na jeho realizáciu finančnú pomoc až do výšky 2 500 eur.

 

Podpora pre projekty, ktoré zlepšujú život v komunite

O príspevok na podporu vášho originálneho nápadu sa môžete tento rok uchádzať prostredníctvom vašich verejnoprospešných a neziskových organizácií či občianskych združení a nadácií. Svoj projekt však môžu do grantového programu prihlásiť aj školy, škôlky, zariadenia pre seniorov, krízové centrá, centrá voľného času či samosprávy. Projekty môžu byť pritom najrôznejšieho zamerania - od vzdelávania a športu cez kultúru, zdravotníctvo, sociálnu pomoc až po aktívneho trávenie voľného času, zveľaďovanie verejného priestoru a životného prostredia. Nápadom sa medze nekladú.  Podmienkou však je, aby išlo o projekty, ktoré majú zmysel pre komunitu, budú sa na nich spoločne podieľať minimálne 2 generácie a nápady budú originálne a trvalo udržateľné.

 

O najlepšom projekte môžete rozhodnúť aj vy

Projekty je potrebné prihlásiť na stránke grantu do 6. novembra 2023. Hodnotiaca komisia následne vyberie tie najlepšie z nich a rozdelí im spolu až 39-tisíc eur. Hoci maximálna výška finančnej podpory na jeden projekt je 2 500 eur, pre TOP projekt je navyše pripravená extra suma vo výške ďalších 1 000 eur na ešte lepšiu realizáciu projektu. O tom, kto tento bonus získa, môžete rozhodnúť aj vy, ak sa zapojíte do hlasovania podporíte projekt, ktorý sa vám najviac páči. Môžete tak urobiť od 7. do 15. decembra 2023Bližšie informácie sú k dispozícii na stránke Nápad pre 3 generácie.

 

Pomáhame už ôsmy rok

Za sedem rokov podporila Poštová banka vďaka grantu Nápad pre 3 generácie už 129 projektov z rôznych kútov Slovenska celkovou sumou 210 000 eur. Naposledy rozdelila peniaze z grantu pre dvadsaťdva projektov, ktoré získali prostriedky na realizáciu najrôznejších nápadov – od obnovy kultúrnych pamiatok cez rozvíjanie folklórnych tradícií, revitalizáciu amfiteátra, výsadbu zelene, vzdelávanie až po budovanie pozitívneho vzťahu ku knihám a literatúre či nákup rikší, na ktorých môžu mladí voziť seniorov. Svätý Jur získal peniaze na obnovu národnej kultúrnej pamiatky Hrad Biely Kameň, pričom sa na revitalizačných prácach mali podieľať všetky tri generácie.  Obec Cerová použila financie na rozprávkovú aleju s medonosnými drevinami, ktorej výsadba spája malých aj veľkých. V Rimavskej Sobote bol grantom podporený vznik Detskej univerzity, v  Holiciach sa prostriedky z grantu použili na zelenú knižnicu v parku a Kláštor pod Znievom získal finančnú podporu pre Znievkovu pokladničku s cieľom prehlbovať finančnú gramotnosť. Obci Ulič poslúžili peniaze na vzdelávacie aktivity zamerané na zachovanie kultúrneho dedičstva regiónu a na zaškolenie staršej generácie do práce s technológiami. V minulosti mohli tiež vďaka grantovému programu vzniknúť aj komunitné záhrady, včelie úle, kreatívne dielne či kurzy podporujúce ľudové remeslá. Projekty, ktoré doposiaľ získali podporu vďaka grantu Nápad pre 3 generácie, tak pomáhajú zvyšovať kvalitu života v komunitách naprieč celým Slovenskom a spájajú hravosť detí, zanietenosť a angažovanosť dospelých a skúsenosti starších. 

Čítajte viac o téme: Granty
Zdieľať na facebooku