Päť nápomocných webových stránok, ktoré ti uľahčia samoštúdium

  Foto: Pexels

Popri škole, knihách, rôznych kurzoch či odborných prednášok sú v dnešnej modernej dobe k dispozícii veľmi jednoduché a pohodlné nástroje na vzdelávanie. Medzi ne patria aj rozličné stránky a sociálne siete, ktoré vám môžu výrazne dopomôcť ako doplnková forma vzdelávania sa a zlepšovania svojich schopností a zručností, či uz ide o jazykové schopnosti, dizajn, fotografovanie alebo tvorbu videí, prípadne doplnenie si znalostí hravou formou v matematike, biológii či chémii.

 

Tu je 5 užitočných stránok na zlepšenie si vašich schopností vo veciach, ktoré vás bavia a zaujímajú.

 

Docsity

Docsity je stránka pre stredoškolských a vysokoškolských študentov. Na tejto stránke si okolo 600 000 študentov navzájom poskytuje študijné materiály, rady alebo sa len socializujú. K dispozícii tu majú 24 hodín denne aj podporu pre študentov, ktorá im pomáha s ich problémami.

 

StudyBlue

Inovatívnosti sa medze nekladú. Týmto heslom sa riadi aj stránka StudyBlue, ktorá poskytuje študentom odlišný prístup k vzdelávaniu. Pointou je, že študenti tu vytvárajú a oživujú kartičky so slovom alebo obrázkom (flash cards), používané napríklad pri vyučovaní cudzieho jazyka.

 

Chegg

Ak máte problémy s matematikou, potrebovali by ste pomôcť v inej oblasti alebo by ste chceli len nájsť nejaké študijné materiály, Chegg je stránka, na ktorú treba zavítať. Otázky študentov, ktoré ich trápia, sa môžu pýtať priamo učiteľov a profesorov.

 

Lynda

Lynda je ďalšou z celosvetovo známych webových stránok. Ponúka veľké množstvo rozličného študijného materiálu a online výučbový materiál a videá, ktoré ti pomôžu naučiť sa a pochopiť rôzne programy, cudzie jazyky, ako sa podniká či nadobudnúť tvorivé schopnosti.

 

Sophia

Stránka fungujúca na prepojení študentov a renomovaných učiteľov z celého sveta. Sophia ponúka pre učiteľov početné nástroje a služby, čo doslova mení spôsob výučby a poskytuje tak používateľom kvalitu služieb na vyššej úrovni. Sophia je vhodná pre študentov každého veku.

 


Zdroj: edudemic.com

Zdieľať na facebooku