Otvoria školské jedálne, potvrdil minister školstva

Počas pandémie sa plánujú otvoriť školské jedálne.
Počas pandémie sa plánujú otvoriť školské jedálne. / Foto: Bigstock

31.3.2020 - Rezort školstva, vedy, výskumu a športu plánuje otvoriť školské jedálne, ktoré budú vydávať stravu pre žiakov, študentov a seniorov. Po utorkovom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling.

 

Šéf rezortu školstva uviedol, že školské jedálne budú otvorené za veľmi prísnych hygienických a bezpečnostných opatrení. V najbližších dňoch by ich mal vyhlásiť hlavný hygienik. Pokyny budú špecifikovať, komu bude strava určená, akým spôsobom sa bude pripravovať, vydávať či roznášať. 

 

Branislav Gröhling uviedol, že bude na rozhodnutí samospráv, či školské jedálne budú chcieť otvoriť. Zvážiť budú musieť nové sprísnené hygienické a bezpečnostné podmienky, za akých sa strava bude vydávať a či sú schopné ich zvládnuť.

 

Minister považuje rozhodnutie otvoriť školské jedálne za pozitívnu správu hlavne voči sociálne vylúčeným spoločenstvám. Doplnil, že do konca týdňa bude predmetom diskusie aj poskytnutie väčšieho objemu dát mobilnými operátormi deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia, otvorenie internátnych škôl či otvorenie podporných centier.

 

Zdieľať na facebooku