Správy a komentáre

Polovica mladých ľudí z detských domovov má problém udržať si prácu

Len 800 eur v hrubom. Toľko podľa portálu platy.sk zarába v priemere kvetinár, kaderníčka, kuchár, cukrár, upratovačka alebo čašník. Ide zároveň aj o najbežnejšie povolania, ktoré si vyberajú mladí dospelí vyrastajúci v ústavnej starostlivosti. Na druhej strane, podľa údajov Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR z roku 2023, je viac než polovica mladých z detských domovov bez práce alebo pracuje príležitostne.

Zvýšia sa finančné prostriedky určené na pomoc a podporu deťom a žiakom

Rezort školstva v nadchádzajúcom školskom roku 2024/2025 zvýši finančné prostriedky určené na pomoc a podporu deťom a žiakom.

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude vo štvrtok pokračovať

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude vo štvrtok (9. 5.) plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých bol v utorok (7. 5.) nahlásený bombový útok. Nie sú v bezprostrednom ohrození, preto nie je nevyhnutné pristúpiť k ich zatvoreniu.

Konferencia domáceho vzdelávania sa uskutoční na Pedagogickej fakulte UK

Občianske združenie Domáce vzdelávanie na Slovensku (OZ DVS) v spolupráci s Pedagogickou fakultou UK v Bratislave a InkluCiTy, o. z. organizuje Konferenciu domáceho vzdelávania 2024, ktorá sa bude konať v sobotu 27. apríla 2024 na pôde Pedagogickej fakulty UK.

Zranilo sa alebo ochorelo vaše dieťa v zahraničí? Na toto sa môžete spoľahnúť

Nezanedbajte cestovné poistenie pre vaše dieťa. Nielen, že zaistí preplatenie liečebných nákladov pri zdravotných komplikáciách, ale poisťovňa môže zaplatiť aj vašu návštevu hospitalizovaného dieťaťa v zahraničí.

Ako vysvetliť deťom význam kresťanskej Veľkej noci?

Medzi hľadaním vajíčok a čokoládou je ľahké prehliadnuť skutočný význam Veľkej noci. Podobne ako Vianoce, aj Veľká noc stratila v populárnej kultúre veľa zo svojho náboženského významu.

ŠŠI: Vysoká absencia žiakov má priamy vplyv na ich vzdelávacie výsledky

Vysoká absencia žiakov negatívne vplýva na ich vzdelávacie výsledky. Ukázali to zistenia Štátnej školskej inšpekcie (ŠŠI). V poslednom období výrazne narastá percento menej úspešných žiakov, ktorí nepochádzajú zo sociálne znevýhodneného prostredia a marginalizovaných rómskych komunít.

Na školách je dostupný edukačný program o prevencii prevenciu žiakov pred HPV vírusom

Rezorty školstva a zdravotníctva podporujú prevenciu žiakov pred HPV vírusom formou edukačného programu Health Flag. Školy sa budú môcť zapojiť do druhej fázy projektu.