4 dôvody, prečo založiť študentovi účet

Sponzorovaný článok
  Zdroj: Bigstock

Aj kvôli pandémii je využívanie technológií pri platení a účtovných operáciách čoraz bežnejšie. Na zadanie trvalého príkazu či zistenie stavu svojho účtu už nemusíte ísť do banky. Jednoducho vyriešiť finančné záležitosti prostredníctvom mobilu je užitočná schopnosť, ktorú by mali získať aj mladšie generácie. Naučia sa to i prostredníctvom študentského účtu. Aké ďalšie výhody s ním získajú? 

 

Zdroj: pexels.com

 

Bez bežného účtu sa už dnes fungovať nedá 

Existovať bez účtu v banke sa dnes už prakticky nedá. Prichádza vám tam výplata či iné príjmy, uhrádzate z neho bežné poplatky, kvôli ktorým by ste museli inak chodiť napríklad na poštu. 

Študenti síce ešte väčšinou pravidelné poplatky nemajú, no na študentský účet si môžu nechať posielať výplatu z brigády. Takisto im naň môže od vás chodiť vreckové. Platby kamarátom, napríklad ,keď si delia výdavky na kino, takisto pošlú pohodlne elektronicky. 

Dostať na účet peniaze od rodičov sa nemusí na prvý pohľad zdať ako nevyhnutnosť, no práve prostredníctvom jednoduchých platobných operácií sa mladý človek naučí s účtom pracovať skôr, než sa dostane do produktívneho veku. 

Mladého človeka naučí pracovať s účtom a peniazmi 

Najväčšou výhodou založenia účtu v mladšom veku je kontakt študenta s modernými platobnými prostriedkami a všetkými ich možnosťami. Už v rámci študentského účtu má používateľ plný prístup do internet bankingu, s ktorým sa tak postupne naučí pracovať. Odhalí, ako účet a aplikácia fungujú. Postupne sa zoznámi aj s funkciami, ktoré mu umožnia efektívne spravovať peniaze alebo ich aj investovať.

Samozrejmosťou vo väčšine bánk je mobilná aplikácia, ktorá umožňuje posielať platby, nastaviť trvalé príkazy či sledovať stav účtu. Študent aj rodičia ocenia funkciu nastavenia denného limitu. V aplikácii sa tiež dá nastaviť čiastočná alebo úplná kontrola nad finančnými tokmi na účte rodičom.

Zdroj: pexels.com

Študentské účty sú zadarmo

Ak si urobíte prieskum, zistíte, že väčšina bánk ponúka založenie študentského účtu a jeho vedenie zadarmo. V tých najzaujímavejších ponukách sú dokonca rôzne formy odmien. Študent môže k účtu získať bonus za založenie účtu alebo vykonanie požadovaného počtu operácií v sledovanom období. 

Lákavý bonusom môžu byť aj funkcie, ktoré banka sprístupní neskôr, po dovŕšení 18. roku života klienta. Sem patrí napríklad povolené prečerpanie, s ktorým prekoná krátkodobú platobnú neschopnosť. 

Niektoré banky ponúkajú svojim plnoletým klientom možnosť v rámci študentského účtu investovať na finančnom trhu. 

 

Platenie bude oveľa jednoduchšie 

Vďaka študentskému účtu budú nákupy na internete a ostatné platobné operácie bezstarostnejšie a jednoduchšie. 

Samozrejmosťou mnohých študentských účtov je tiež podpora aplikácií ako Google Pay, Apple Pay či Viamo, poteší aj možnosť platby mobilom alebo smart hodinkami. 

Študentský účet dokáže zjednodušiť nielen každodenné platby, ale aj cestovanie a pobyt v zahraničí. S vhodne zvolenou platobnou kartou totiž dokážete bez problémov v zahraničí platiť aj vyberať peniaze z bankomatu. 

V tomto pripade je ale dôležité, aby ste svojho mladistvého poučili o tom, ako v zahraničí vyberať peniaze a platiť bezpečne aj bez vysokých poplatkov. 

Zdieľať na facebooku