Má vaše dieťa logické myslenie? Otestujte svojho predškoláka

Malá logická olympiáda
Malá logická olympiáda / Foto: Malá logická olympiáda

Celoslovenská iniciatíva Rozumieme nadaným v spolupráci so Súkromnou základnou školou DSA v Prešove štartuje v týchto dňoch piaty ročník súťaže Malá logická olympiáda. Opäť je určený predškolákom. Súťaž preverí logické myslenie, pamäť, tvorenie pojmov i precvičovanie motoriky.

 

Zvládnutie pravidiel logiky a základov počítania u detí predškolského veku je podľa Ľuboša Lukáča z Centra pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove, ktoré súťaž Malá logická olympiáda organizuje, dôležité pre zvládnutie vyučovacích predmetov v škole i pre život samotný.

 

Predškoláci si už teraz môžu vyskúšať náročnosť testov Malej logickej olympiády. Organizátori ponúkajú deťom a rodičom detí zadarmo dva testy z predchádzajúcich ročníkov. Každý test pozostáva z desiatich úloh, ktoré môžu deti vyriešiť samostatne, či za pomoci dospelých.

 

Deti sa v prvom teste stretnú napríklad s takýmito úlohami:

 

 

Celý test č.1 Malá logická olympiáda nájdete TU.

 

V druhom teste ich čakajú aj takéto náročné úlohy:

 

Celý test č. 2 Malá logická olympiáda nájdete TU.

 

Do piateho ročníka sa materské školy môžu zapojiť po registrácii na stránke logickaolympiada.sk do 30. apríla. O forme realizácie súťaže predškolákov sa rozhodne v priebehu mája. Po ukončení súťaže získa každé dieťa certifikát o absolvovaní Malej logickej olympiády.

Čítajte viac o téme: Nadané deti
Zdieľať na facebooku