Mysleli ste si, že dokonalý mobil pre študenta neexistuje? Posúďte sami!

Výber mobilu nie je jednoduchá záležitosť hlavne ak máte obmedzený rozpočet.
Výber mobilu nie je jednoduchá záležitosť hlavne ak máte obmedzený rozpočet. / Zdroj: maxpixel.net

Si študent a potrebuješ nový spoľahlivý mobil? Ako si ho vybrať, aby spĺňal všetky pre teba dôležité parametre a nestál horibilnú sumu?

 

Nájsť vhodný mobil dá niekedy človeku poriadne zabrať. Študenti ale musia prihliadať na omnoho viac faktorov. Jednoduché odomykanie preto, aby si mohli pod lavicou počas nudnej prednášky pozrieť Instagram či začetovať s kamošmi. A tiež nech smartphone podporuje aj textové dokumenty či prezentácie, pretože sa potom môžu učiť učivo z prednášok aj počas pozerania najnovšieho seriálu na Netflixe bez toho, aby ho museli na svojej obrazovke notebooku minimalizovať. No a ešte aby všetky selfiečka z piatkovej noci neboli rozmazané a tmavé. I keď, niekedy je asi lepšie nevedieť, pretože čo oči nevidia, to srdce nebolí. No a samozrejme, aby nestál viac ako 4 výplaty z brigády.

 

Zdá sa, že nájsť dokonalý telefón pre študentov je takmer nemožné, nie je to však nereálne.

 

Samsung Galaxy S9

Najväčšou výhodou tohto telefónu je jeho rýchlosť. Môžete si tak pokojne pozerať videá na Youtube alebo scrollovať Instagramom. A keď budete počuť, ako sa do vašej izby rúti mamina, ktorej ste sľúbili, že sa už naozaj na tú maturitu začnete učiť, jednoducho prekliknete na poznámky. Alebo celý telefón schováte pod vankúš, avšak tu je viac rozhodujúca rýchlosť vašich rúk. Okrem sociálnych sietí si bez problémov poradí aj s inými aplikáciami a svojou výdržou batérie potiahne aj nejeden nudný deň v škole. A keby aj nepotiahol, problémy vyrieši powerbanka.

 

Ďalšou výhodou, ktorú ocenia študenti pri Samsungu Galaxy S9, je jeho vodeodolnosť. A tak, keď vás nabudúce váš takzvaný kamarát sotí do bazéna s telefónom v ruke, môžete si v ňom urobiť rovno niekoľko selfiečok. Vaša radosť z fotiek z bazéna ho určite rozhnevá viac, ako keby ste mu začali nadávať. Slečny, nebojte sa, aj v bazéne bez makeupu si odomknete mobil pomocou rozpoznávania tváre.

 

S mnohými vlastnosťami konkurujúcimi Iphonu X sa s podstatne nižšou cenou môže radiť medzi telefóny vhodné pre študentov.

 

Zdroj: flickr.com

Iphone 6

Mobily od firmy s logom nahryznutého jablka niektorí milujú, niektorí nenávidia a nič medzi tým jednoducho neexistuje. Či už patríte k prvej alebo druhej skupine, musíte uznať, že z dielne Iphone vychádzajú naozaj kvalitné kúsky. A často aj naozaj drahé. Dobrá správa pre študentov je najmä to, že pri každom predstavení nového telefónu cena tých starších klesá, čím sa stanú aj pre chudobných študentov dostupnými.

 

Jedným z týchto prípadov je aj Iphone 6, ktorý je stále trendy a určite sa bude svojím prepracovaným dizajnom hodiť aj k tým novým gélových nechtom na ceste od manikérky. Je rýchly, spoľahlivý s nádherným displejom. Kamera ponúka možnosť spomalených záberov a časozberných videí, ktoré kvalitne zachytia všetky dôležité udalosti študentského života (rozumej: spontánne hlúpe nápady s priateľmi). Azda maličkou nevýhodou je len vyčnievajúci objektív, ktorý však dokážete zachrániť, keď sa rozhodnete pre kryty na iPhone 6.

 

Zdroj: flickr.com

 

Výber toho pravého je naozaj len na vás a všetko samozrejme závisí od toho, aké s ním máte zámery (áno, stále sa bavíme o telefónoch). Medzi tie nízkonákladové a kvalitnejšie patria tiež Xiaomi Redmi Note 5, Samsung Galaxy J6 alebo Nokia 6.1. Ale keď si cez prázdniny nájdete aj druhú brigádu (alebo poprosíte rodičov), siahnuť môžete aj po Samsungu Galaxy S10 či Huawei P30 Pro, ktoré patria medzi jedny z najlepšie hodnotených.

Zdieľať na facebooku