Odštartoval na Slovensku Týždeň vedy a techniky 2016

Odštartoval na Slovensku Týždeň vedy a techniky 2016
Odštartoval na Slovensku Týždeň vedy a techniky 2016 / Foto: TVT

7.11.2016 |

Dnešným dňom odštartoval na Slovensku Týždeň vedy a techniky 2016. Dopoľudňajšie oficiálne otvorenie TVT sa konalo v priestoroch Zážitkového centra vedy Aurelium, ktoré bolo pri tejto príležitosti taktiež oficálne otvorené.

Program začínal príhovorom ministra školstva Petra Plavčana, ktorý prevzal záštitu nad celým podujatím. Pán minister stručne zhrnul očakávania z nadchádzajúceho Týždňa vedy a techniky a upozornil na potrebu rozvíjania a podpory talentovaných študentov na Slovensku, a ich začlenenie do praxe v rámci SR. Nasledoval príhovor generálneho partnera, zástupcu spoločnosti Huawei Wenlonga Chena, ktorý taktiež spomenul význam podpory študentov, a najmä ich vzdelávania vo vedeckých a technických odboroch, s dôrazom na prepojenie so súkromným sektorom.

Nasledovali krátke príhovory významných osobností z inštitúcií podporujúcich vedu a výskum na Slovensku. Na pódium prišiel aj autor sošky Ceny za vedu a techniku Achilleas Sduokos, ktorá sa bude odovzdávať na galavečere vo štvrtok 10.11., porozprávať o novom výtvarnom stvárnení sošky.  Program pokračoval oficiálnym otvorením TVT, pri ktorom robot ovládaný pánom ministrom Plavčanom prestrihol pásku. Následne si hostia mali možnosť prezrieť priestory Zážitkového centra vedy Aurelium, a vyskúšať rôzne exponáty. Súčasťou programu bola aj laserová show s hudobným doprovodom, ktorá sa hosťom veľmi páčila.

Čítajte viac o téme: Veda a technika
Zdieľať na facebooku