Vylepšenia TOEFL iBT® sa prvýkrát objavia v júli 2023

Vylepšenia TOEFL iBT® sa prvýkrát objavia v júli 2023.
Vylepšenia TOEFL iBT® sa prvýkrát objavia v júli 2023. / Foto: Bigstock

PRINCETON 11. apríla (TASR/OTS - PRNewswire) - V rámci svojho neustáleho úsilia o vytvorenie optimálneho zážitku pre účastníkov testov spoločnosť ETS dnes oznámila sériu vzrušujúcich vylepšení TOEFL iBT®.

V priebehu niekoľkých nasledujúcich mesiacov môžu účastníci testov očakávať:

Skrátený test TOEFL iBT pre správne orgány od 26. júla 2023. Test bude trvať menej ako dve hodiny – predtým tri hodiny – v dôsledku:
        - zjednodušených pokynov a navigácie počas testu;
        - novej, modernejšej úlohy „sloh pre akademickú diskusiu", ktorá nahrádza predchádzajúcu nezávislú slohovú úlohu;
        - kratšej časti na čítanie;
        - odstráneniu všetkých nehodnotených testovacích otázok;

Zjednodušenému procesu registrácie od júla 2023. Účastníci testov si môžu vytvoriť účet a zaregistrovať dostupný dátum testu TOEFL iBT rýchlejšie a jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Okrem toho budú na vybraných trhoch k dispozícii lokálnejšie výhody, ako sú dodatočné možnosti miestnych platieb, a časom sa budú rozširovať.

Zvýšená transparentnosť výsledkov od 26. júla 2023. Účastníci testov uvidia po dokončení testu oficiálny dátum zverejnenia výsledkov a okrem toho dostanú oznámenie o zmenách stavu svojich výsledkov v reálnom čase.

„Spoločnosť ETS podporuje budúcnosť hodnotenia prostredníctvom inovácií produktov v oblasti vzdelávania a učenia a TOEFL je kľúčom k tomuto úsiliu," povedal Amit Sevak, generálny riaditeľ ETS. „Test TOEFL je priemyselným štandardom už takmer šesť desaťročí a tieto vylepšenia ďalej podčiarkujú jeho pozíciu. A čo je najdôležitejšie, tieto vylepšenia boli vyvinuté pod objektívom našich zákazníkov a zainteresovaných strán – pretože majú v oblasti poskytovania našich služieb najvyššiu prioritu."

Účastníci testov, ktorí sa už zaregistrovali na test TOEFL iBT, majú možnosť upraviť si svoj dátum testovania zadarmo, ak by chceli vyskúšať tieto nové vylepšenia, alebo posunúť svoj dátum testovania ešte predtým, ako nadobudnú účinnosť. Bezplatné zmeny dátumu môžu vykonať do 30. apríla 2023 prostredníctvom svojho účtu TOEFL. Okrem toho sú na webových stránkach TOEFL teraz k dispozícii aktualizované verzie cvičného testu TOEFL iBT a súborov na precvičovanie TOEFL iBT Practice Sets. V priebehu niekoľkých nasledujúcich týždňov budú aktualizované ďalšie bezplatné a platené možnosti prípravných testov tak, aby odrážali tieto zmeny.

Pre používateľov výsledkov zostáva stupnica bodovania výsledkov TOEFL iBT rovnaká, takže ich požiadavky môžu zostať rovnaké. TOEFL test zostáva najdôveryhodnejšou, najuznávanejšou, najspoľahlivejšou a najbezpečnejšou možnosťou pre používateľov na celom svete. A teraz, s týmito ďalšími vylepšeniami, si môžu byť používatelia výsledkov istí, že skúsenosť účastníkov testov bude príjemnejšia – ušetrí im čas a zároveň zníži obavy z testovacieho dňa.

Ak sa chcete dozvedieť viac o vylepšeniach TOEFL iBT, navštívte stránku www.ets.org/toefl/ibt-enhancements . Ak si chcete vytvoriť účet, zaregistrovať sa na test, získať prístup k pripraveným zdrojom a ďalším informáciám, navštívte stránku www.ets.org/toefl.
 


O teste TOEFL iBT 
Test TOEFL iBT, ktorý vytvorila spoločnosť ETS, je najdôveryhodnejším, najuznávanejším a najpreferovanejším testom akademickej znalosti anglického jazyka, ktorý sa používa na štúdium, prácu a v prípade imigrácie. Viac ako 11 500 inštitúcií vo viac ako 160 krajinách na celom svete používa výsledky TOEFL iBT na prijímanie rozhodnutí najvyššieho významu. Test sa môže pochváliť 100 % akceptáciou v obľúbených anglicky hovoriacich destináciách vrátane USA, Kanady, Spojeného kráľovstva, Írska, Austrálie a Nového Zélandu. Test prešiel desaťročiami výskumu a pomohol miliónom študentov študovať v zahraničí. Je kľúčovou súčasťou hodnotení v rámci rodiny TOEFL, v ktorej existuje TOEFL test pre každý stupeň znalosti anglického jazyka, počínajúc študentmi vo veku 8 a viac rokov. Viac informácií nájdete na stránke www.ets.org/toefl.

Čítajte viac o téme: Cudzie jazyky
Zdieľať na facebooku