Ministerstvo školstva prijalo 44 žiadostí o zápis do registra predprimárneho vzdelávania

29 zariadení bolo zapísaných do registra zariadení predprimárneho vzdelávania.
29 zariadení bolo zapísaných do registra zariadení predprimárneho vzdelávania. / Foto: Bigstock

Bratislava 22. augusta (TASR) – Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR prijalo k štvrtku (19. 8.) 44 žiadostí o zápis do registra zariadení predprimárneho vzdelávania. Z toho bolo k 11. augustu zapísaných 29 týchto zariadení. Pre TASR to potvrdil odbor komunikácie a marketingu rezortu školstva.
      

Dve zariadenia dostali vyzvanie na doplnenie chýbajúcich dokladov. Rezort školstva tiež eviduje troch neoprávnených žiadateľov a jeden zamietnutý zápis do registra. Aktuálne sa posudzuje ešte deväť žiadostí. "Všetky zariadenia, ktoré požiadali o zápis do registra, dostanú vyrozumenie v priebehu budúceho týždňa," uviedol rezort školstva.
      

Zariadenia, ktoré splnili všetky podmienky, budú zaevidované v registri zariadení predprimárneho vzdelávania vedenom ministerstvom školstva. Poskytovať povinné predprimárne vzdelávanie budú môcť od 1. septembra, avšak najdlhšie do 31. augusta 2024. "Zariadenia, ktoré o registráciu požiadajú v priebehu školského roku 2021/2022, budú posudzované priebežne," poznamenalo ministerstvo školstva. Po splnení podmienok zápisu do registra budú môcť poskytovať povinné predprimárne vzdelávanie od školského roku 2022/2023.
      

Povinné predprimárne vzdelávanie budú môcť deti od 1. septembra plniť v materských školách zaradených v sieti škôl a školských zariadení (zriadené obcou alebo mestom, cirkevné a súkromné), zariadeniach predprimárneho vzdelávania registrovaných ministerstvom školstva a individuálnou formou. Rezort školstva finalizuje registrovanie škôl, ktoré majú záujem o zaradenie do siete škôl. Pre dieťa, ktoré

Zdieľať na facebooku