Študenti UK realizujú charitatívny projekt Univerzitný stromček prianí

Univerzitný stromček prianí poteší opäť na Vianoce vďaka študentom množstvo ľudí.
Univerzitný stromček prianí poteší opäť na Vianoce vďaka študentom množstvo ľudí. / Foto: FB UNIBA

Bratislava 18. decembra (TASR) – Študenti Univerzity Komenského (UK) v Bratislave realizujú v týchto dňoch charitatívny projekt Univerzitný stromček prianí, ktorý je zameraný na pomoc deťom z detských domovov, ľuďom zo sociálnych ubytovní a krízových centier.


Študentom sa podarilo vyzbierať viac ako 300 vianočných prianí, ktoré boli rozvešané na stromčeky na všetkých bratislavských fakultách UK, pričom Fakulta managementu a Farmaceutická fakulta majú spoločný stromček. Okrem priestorov fakúlt možno tento rok stromčeky nájsť aj vo vstupnej hale internátu vo Vysokoškolskom meste Ľudovíta Štúra – Mlyny UK a v Univerzitnom kultúrnom centre v Mlynskej doline.
"Priania v podobe farebných vianočných ozdôb si môžu študenti a zamestnanci UK zo stromčeka vziať, pričom sa riadia postupom, ktorý je spísaný na plagátoch umiestnených v blízkosti stromčeka," vysvetľuje spoluorganizátorka projektu a absolventka Filozofickej fakulty UK Monika Firbasová. Po zaregistrovaní sa cez univerzitnú webovú stránku dostane darca email s podrobnými inštrukciami a zostáva už len prianie splniť.
"Som veľmi rád, že naši študenti ani v tohtoročnom predvianočnom zhone a popri svojich akademických povinnostiach nezabúdajú na tých, ktorí sú odkázaní na pomoc druhých. Verím, že aj vďaka tejto aktivite študentov a zamestnancov UK budú tohtoročné Vianoce pre ešte viac ľudí naozaj šťastné a veselé," uviedol rektor UK Karol Mičieta. Vianočné želania majú väčšinou materiálnu podobu, ide napríklad o hračky, knihy a oblečenie. Sú však medzi nimi aj nemateriálne priania, ale i želania pomoci pre iných. "Niektoré sú veľmi skromné. Zostáva preto len na darcovi, aby prejavil svoju kreativitu, zapojil ducha Vianoc a pomohol niekomu prežiť krajšie vianočné sviatky," dodala Firbasová.
Tohtoročný Univerzitný stromček prianí prebieha na UK do 22. decembra.

Zdieľať na facebooku