NÚCEM nemá žiadny dôkaz, že by mali maturanti nahrávky z cudzích jazykov skôr

  Foto: Bigstock

Bratislava 15. marca (TASR) - Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania (NÚCEM), ktorý má na starosti maturity, nemá žiaden dôkaz o tom, že by žiaci a školy mali k dispozícii nahrávky k cudzím jazykom od utorka (14.3.) večera. Reagoval tak na medializované informácie, že maturanti sa mohli skôr dostať k maturitným nahrávkam.
"Odkaz na link zverejnený na stránke SME má časový údaj 15.3.2017, 9.19 h, čo je cca 19 minút po tom, čo NÚCEM začal aktívne komunikovať s niektorými školami a rozosielať im linky na zvukové nahrávky podľa ich požiadaviek," uviedol NÚCEM. Ústav preto nevidí dôvod na opakovanie alebo zrušenie maturít z cudzieho jazyka.
Denník Sme informoval, že na internetovej stránke Národného ústavu certifikovaných meraní vzdelávania sa už od utorňajšieho večera dajú nájsť zvukové nahrávky pre testy z cudzích jazykov. K dispozícii mali byť nahrávky zo všetkých jazykov, v ktorých možno na Slovensku maturovať, teda z anglického, nemeckého, francúzskeho, ruského, španielskeho aj talianskeho jazyka.

Čítajte viac o téme: Maturity 2016/2017
Zdieľať na facebooku