2 000 eur môžu získať najlepšie projekty, ktoré urobia radosť malým i veľkým, dajte im váš hlas

Redakcia
Sponzorovaný článok
Hoci urobiť niekomu radosť nemusí stáť veľa času ani energie, občas môžu chýbať financie. Práve tam pomáha dobrým úmyslom Výzva Gesto pre radosť.
Hoci urobiť niekomu radosť nemusí stáť veľa času ani energie, občas môžu chýbať financie. Práve tam pomáha dobrým úmyslom Výzva Gesto pre radosť. / Foto: Pexels

Radosť by sme mali nechať v našom živote kvitnúť čo najviac. Práve z nej môžeme potom v náročných časoch čerpať veľa energie. Radosť môže mať tisíce podôb – od objatia milovaným človekom, víťazstva vo futbalovom zápase až po novú hojdačku na detskom ihrisku. Každého poteší niečo iné. A hoci urobiť niekomu radosť nemusí stáť veľa času ani energie, občas môžu chýbať financie. Práve tam pomáha dobrým úmyslom Výzva Gesto pre radosť.

 

Desiatky projektov po celom Slovensku túžia urobiť radosť ľuďom vo svojom okolí. Prihlásili sa preto do aktuálnej výzvy filantropického programu Raiffeisen banky Gesto pre mesto, vďaka ktorému môžu najlepšie projekty na svoju realizáciu získať finančný dar 2 000 eur O tom, kto získa štedrú pomoc, môžete teraz svojím hlasom rozhodnúť aj vy. Pozrite si malý výber projektov, ktoré sa uchádzajú o vašu priazeň.

 

Pestrofarebný školský dvor v Bratislave

 

Detskí špecialisti jednohlasne odporúčajú, aby deti trávili čo najviac času vonku. Obzvlášť v dnešnej digitálnej dobe je to pre ich zdravý rozvoj veľmi dôležité. Príjemné prostredie je predpokladom, aby sa tam cítili dobre. Na Základnej škole na Holíčskej ulici v Bratislave by si priali, aby ich školský dvor ožil farbami a hrami. Chcú deťom vytvoriť zábavné a podnetné prostredie, ktoré ich bude motivovať k aktivite a k spoločnej hre. „Hry, preskakovačky, skákačky, zábavná abeceda alebo bosý chodník – tieto jednoduché, ale efektívne aktivity oživia vyprahnutý školský dvor a budú mať obrovský dopad na to, ako sa deti v škole cítia. Nepotrebujeme veľa, len nejaké farby, štetce a fantáziu a spolu s ostatnými učiteľmi skrášlime školský dvor našej sídliskovej školy,“ hovoria o svojom projekte.

 

Pokiaľ tiež veríte, že podporovať deti v trávení času vonku aj v prostredí školy má zmysel, môžete dať projektu ZŠ na Holíčskej ulici v Bratislave svoj hlas. Nezabudnite si však predtým pozrieť aj ďalšie projekty, ktoré sa v tomto kraji uchádzajú o vašu priazeň.

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Bratislavskom kraji <<<

 

Festival Učiaca sa Trnava 

 

V Trnave si vážia vzdelávanie a chcú naň upriamiť väčšiu pozornosť verejnosti. Rozhodli sa preto zrealizovať prvý festival zameraný na tému učenia. Uskutoční sa 22. októbra 2021 v Malom Berlíne v Trnave. „Jeho súčasťou bude kvalitný program pre všetky generácie – prednášky a workshopy o tom, ako funguje mozog a ako sa lepšie učiť, ako komunikovať a budovať dobré vzťahy, ako rozvíjať partnerské alebo digitálne zručnosti. Predstavíme aj vedcov a príbehy mladých úspešných Trnavčanov. Nebudú chýbať ani diskusie pre učiteľov a všetkých, ktorým záleží na učení,“ priblížili projekt jeho tvorcovia.

 

Okrem podpory projektu Festival učenia môžete dať svoj hlas v Trnavskom kraji napríklad projektu zameranému na renováciu priestorov pre divadelný súbor, špeciálne pomôcky pre hendikepované deti či kultúrne leto v komunitnej záhrade. 

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Trnavskom kraji <<<

 

Záhrada pre autistov v Hurbanove

 

Život detí s ťažkým autizmom je nesmierne náročný. Väčšina z nich potrebuje neustálu odbornú starostlivosť a preto svoj život trávia v špecializovaných zariadeniach. V jednom takomto zariadení v Hurbanove by deťom a mládeži radi poskytli lepšie podmienky. „V špecializovanom zariadení pre autistov budú ubytovaní klienti s ťažkou formou postihnutia autistického spektra. Našou snahou je vytvoriť im prostredie, kde budú mať možnosť čo najkrajšie prežiť svoj život. K tomu je potrebná naša komunitná záhrada, ktorú budú využívať klienti aj ich rodinní príslušníci,“ hovoria o svojom projekte.

 

Pokiaľ vás tento projekt oslovil, môžete mu dať svoj hlas. Nezabudnite si ale pozrieť aj ďalšie projekty, ktoré sa uchádzajú v Nitrianskom kraji o vašu priazeň.

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Nitrianskom kraji <<<

 

Oddychová zóna na školskom dvore v Púchove

 

Materská škola Chmelinec v Púchove túži urobiť radosť deťom novým vybavením oddychovej a relaxačnej zóny vo dvore školy. Radi by sem umiestnili robustné hojdačky s lavicami a pevnou konštrukciou, ktoré budú dlhodobo slúžiť deťom všetkých vekových kategórií materskej školy. O zeleň v oddychovej zóne sa ukážkovo starajú už dnes a preto by ju radi doplnili o tieto relaxačné prvky. „V areáli dvora je množstvo udržiavanej zelene, kríkov, listnatých a ihličnatých stromov či kvetov, ktoré spríjemňujú celkové prírodné prostredie deťom, rodičom, zamestnancom. Hojdačky – lavice, by určite dotvorili oázu pokoja, ktorá ponúka možnosť zmysluplne a bezpečne tráviť čas pobytu vonku,“ opísali svoj projekt zástupcovia materskej školy.

 

Svojím hlasom môžete podporiť tento projekt alebo niektorý ďalší vo vašom okolí.

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Trenčianskom kraji <<<

 

Na plážových ihriskách stále bez šatní

 

Ružomberok sa pýši kvalitnými športovcami v rôznych športoch. Nie všetci z nich majú ale v týchto časoch ideálne podmienky na svoje aktivity. Ružomberských volejbalistov korona vyhnala z telocviční, kde mali svoje zázemie, na plážové ihriská, kde momentálne trénujú a hrajú zápasy. „V areáli plážových ihrísk nám chýbajú šatne. Nemáme sa kde prezliekať a odkladať si osobné veci. Preto by sme projektom na výstavbu šatní radi tento stav zmenili,“ prajú si ružomberskí volejbalisti z klubu VK ONE Ružomberok.

 

Pokiaľ by ste radi podporili týchto športovcov, môžete im dať svoj hlas, alebo si pozrite ďalšie zaujímavé projekty v Žilinskom kraji.

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Žilinskom kraji <<<

 

Ihrisko pre malých aj veľkých v Dolnej Strehovej

 

Multifunkčné ihrisko je ideálne miesto, kde nájdu zábavu a potešenie malí i veľkí. Presne také ihrisko majú aj v Dolnej Strehovej, kde je často využívané a po rokoch si vyžaduje modernizáciu. V rámci projektu by preto jeho tvorcovia radi rekonštruovali mantinely, spevnili hracie plochy či obnovili tribúny. Ihrisko by sa tak stalo podľa nich opäť atraktívnejším a tiež bezpečnejším miestom.

 

Okrem podpory projektu multifunkčného ihriska môžete dať svoj hlas v Banskobystrickom kraji napríklad projektu zameranému na vybudovanie altánku, ktorý chce slúžiť ako exteriérová učebňa, klubovňu pre mladých v Zaježovej alebo kreatívne environmentálne podujatia zamerané na vodu.

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Banskobystrickom kraji <<<

 

SNOEZELEN, terapeutická miestnosť pre deti v Kežmarku

 

Základnej škole v Kežmarku by chceli urobili radosť deťom zo špeciálnych tried vybudovaním multisenzorickej miestnosti, ktorá je určená na terapeutické, relaxačné a voľnočasové využitie. „Snoezelen terapia stimuluje zmysly žiakov so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami prostredníctvom svetelných, zvukových, hmatových, čuchových a chuťových podnetov. Na začiatok by sme do miestnosti chceli zakúpiť bublinkový valec a optické vlákna na stimuláciu zraku, veľký polohovací vak, hmatové pomôcky a zvukové hračky,“ opisujú svoj projekt zástupcovia školy.

 

Podporte ich projekt, alebo si vyberte z ďalších 9 projektov, ktoré sa uchádzajú o vašu priazeň v Prešovskom kraji.

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Prešovskom kraji <<<

 

Outdoorový fitnespark v Michalovciach

 

Deti všetkých vekových kategórií, mládež, ale aj dospelí by mali svoj voľný čas tráviť zmysluplne a na miestach, kde budú rozvíjať svoju fantáziu, kreativitu a predstavivosť, kde zdokonalia svoje motorické zručnosti a koordináciu pohybov. „Cvičením si rozvíjame rovnováhu, koordináciu, stabilitu a posilňujeme všetky svaly tela. „V areáli školy plánujeme vytvoriť outdoorový fitnespark, ktorý by slúžil žiakom, ale aj širokej verejnosti ako miesto oddychu a stretávania sa pri športe a radosti z pohybu,“ hovoria o svojom projekte zástupcovia školy J. A. Komenského z Michaloviec.

 

V Košickom kraji sa uchádza o váš hlas 10 projektov, ktoré by chceli niekomu vo svojom okolí urobiť radosť. Pozrite sa, ktoré to sú a dajte im svoj hlas.

 

>>> Zahlasujte za najlepší projekt v Košickom kraji <<<

 

Ako zahlasovať?

Vo ôsmych krajoch Slovenska postúpilo do hlasovania verejnosti 73 projektov. Medzi nimi môžete nájsť školu, škôlku, organizáciu či krúžok, ktoré sú blízko vášho bydliska. Máte príležitosť zahlasovať za ich projekt a prispieť k zlepšeniu podmienok vo vašom okolí. Hlasovať môžete online do 30.9.2021.

 


Článok vznikol v spolupráci s Raiffeisen bankou.

Zdieľať na facebooku