Útok na základnej škole vo Vrútkach skončil tragicky. Zomreli dvaja ľudia, zranené sú aj deti

Pri dnešnom incidente na základnej škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia.
Pri dnešnom incidente na základnej škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. / Zdroj: FB Plícia SR

11.6.2020 - Pri dnešnom incidente na základnej škole vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia. Päť osôb je zranených, sú medzi nim aj deti.

 

Na základnej škole vo Vrútkach sa dnes odohral tragický útok. 22-ročný Martinčan útočil na pracovníkov školy. Podľa Branislava  Zacharidesa, primátora mesta Vrútky, ide o bývalého žiaka školy. Prezident Policajného zboru Milan Lučanský potvrdil, že bývalý žiak školy mal mať psychické problémy. Uviedol, že do školy vošiel tak, že rozbil sklenenú výplň. Následne mu bol podľa Lučanského kladený odpor zo strany zástupcu riaditeľa školy, ktorého potom útočník smrteľne zranil. „Následne vbehol do najbližšej triedy, ktorú mal po pravej ruke, a tam napadol učiteľku a dve deti,“ doplnil Lučanský. Útočníka prenasledoval z miesta činu školník, ktorý sa ho pokúsil zadržať napriek tomu, že bol sám zranený, píše TASR.

 

Policajti pri zásahu proti nemu použili zbraň a útočníka pri úteku zastrelili. Podľa zatiaľ dostupných informácií pri útoku zahynul zástupca riaditeľky školy. Útočník zranil dve deti a dve dospelé osoby, všetci sú momentálne hospitalizovaní v martinskej nemocnici, informuje polícia. Motív útoku zatiaľ nie je známy.

 

Záchranári pre TASR potvrdili úmrtie dvoch osôb, päť osôb je zranených, sú medzi nim aj deti. Povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

 

Minister školstva Branislav Gröhling pre TASR potvrdil, že je na ceste na miesto nešťastia. „Vyjadrujem úprimnú sústrasť pozostalým a skoré uzdravenie zraneným a dotknutým osobám. Akékoľvek formy násilia sú neprípustné. O to smutnejšie je, ak sa udejú na školskej pôde,“ povedal.

 

Útok na základnej škole vo Vrútkach / Zdroj: Polícia SR

 

Polícia o udalosti bude priebežne informovať.

 

Zdieľať na facebooku