Extrapolácie 2016: Podujatie, kde sa dozviete všetko o histórii i budúcnosti IT na Slovensku

Extrapolácie 2016
Extrapolácie 2016 / Foto: FB

17.10.2016

Extrapolácie 2016 je názov podujatia, počas ktorého sa konajú mnohé zaujímavé aktivity v oblasti IT pre verejnosť v období od 25. 9. do 31. 10. 2016.

 

Pri príležitosti 60. výročia informatiky na Slovensku sa počas podujatia bude prezentovať história slovenskej výpočtovej techniky a bude sa hovoriť o budúcnosti informatiky u nás. Návštevníci podujatia sa dozvedia o súčasnom stave výskumu, štúdia a produkcie v informatike a informačných technológiách s víziami do blízkej budúcnosti, aby sa motivovali mladí ľudia pre štúdium a prácu v tejto oblasti.

 

Na web stránke podujatia nájdete rôzne zaujímavé prednášky, prezentácie, výstavy či workshopy zamerané na históriu výpočtovej techniky ako aj budúcnosť IT na Slovensku. 19.októbra sa môžete tešiť na panelovú diskusiu pod názvom Informačné technológie – dobrý sluha, ale zlý pán alebo 24.októbra na prednášku o histórii informatiky.

 

V rámci akcie Extrapolácie 2016 sa koná Výstava historických počítačov v OC Bory Mall, tiež prednášky Môže sa robot vidieť v zrkadle? alebo Budúcnosť informatiky, ako aj na mnohé iné prezentácie a aktivity.

Extrapolácie 2016 sa konajú pod záštitou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja, Ing. Pavla Freša. Odborným garantom je Dr.h.c. prof. Ing. Ivan Plander, DrSc.

Čítajte viac o téme: IT
Zdieľať na facebooku