V Košiciach otvorili prvú strednú školu na východnom Slovensku

Košice International School (KEIS)
Košice International School (KEIS) / Foto: KEIS

Košice, Slovensko 2. septembra 2024 Košice International School (KEIS) oficiálne otvorila prvú medzinárodnú strednú školu na východnom Slovensku, čím predstavuje významný krok k tomu, aby sa stala plne akreditovanou International Baccalaureate (IB) Continuum School. Škola teraz ponúka komplexné IB vzdelávanie od materskej školy po 16 rokov. "Rozšírenie našej školy o strednú školu je významným míľnikom," povedala riaditeľka školy Alexandra Blaasová. "Po dokončení rekonštrukcie máme teraz 3 000 metrov štvorcových vzdelávacích priestorov vrátane špecializovaných oblastí, ako je vedecké laboratórium a Art & Design Room. Táto expanzia zvyšuje našu schopnosť poskytovať vysokokvalitné, globálne zmýšľajúce vzdelávanie." 

 

Prvá medzinárodná stredná škola na východe Slovenska otvorila svoje brány. / Foto: Košice International School

 

Výskum neustále ukazuje, že absolventi IB majú vyššiu mieru prijatia na univerzitu a úspechu. "Podľa štúdie Štatistickej agentúry pre vysoké školstvo (HESA) je pravdepodobnejšie, že absolventi IB budú prijatí na špičkové univerzity v porovnaní so svojimi rovesníkmi s inou kvalifikáciou," dodala Blaasová. "To je v súlade s naším poslaním pripraviť našich študentov na globálne príležitosti." KEIS, jediná prevádzková škola mimo Bratislavy, ktorá má oprávnenie realizovať IB Primary Years Programme (PYP), sa teraz môže pochváliť aj šiestimi základnými triedami a novými miestnosťami pre výtvarnú a hudobnú výchovu. Umiestnenie školy vo veľkom zelenom parku a prístup k trom moderným telocvičniam ďalej podporuje učenie a pohodu študentov. 

 

Foto: Košice International School

Táto expanzia bola možná s podporou ministerstva školstva, mesta Košice a firemných partnerov, medzi ktoré patria Antik Telecom a Deutsche Telekom IT Solutions. Škola tiež rozšírila svoju fakultu na 26 IB pedagógov z 10 krajín, čo odráža jej čoraz medzinárodnejšiu komunitu. Študenti základných, stredných a stredných škôl v ranom veku na KEIS pochádzajú z Ázie, Austrálie, Európy a Severnej Ameriky, čo z neho robí jedno z najrozmanitejších vzdelávacích prostredí v regióne. Košice International School víta nových aj vracajúcich sa študentov, ktorí sa púšťajú do tejto vzrušujúcej novej kapitoly.

Zdieľať na facebooku