David Koller, Maroš Kramár a ďalší slávni kuriéri dnes odštartovali MISIU 05

Slávni kuriéri ored štartom MISIE 05, dnes sú medzi nimi aj nováčikovia.
Slávni kuriéri ored štartom MISIE 05, dnes sú medzi nimi aj nováčikovia. / Zdroj: MISIA 05

Bratislava, 21. jún 2016 – David Koller, Maroš Kramár, Karin Haydu a ďalšie známe osobnosti vysadli na bicykle v rámci charitatívneho podujatia MISIA 05. Približne päťdesiatka z nich  sa zmenila na kuriérov, aby vyzbierali čo najviac peňazí na pomoc chorým deťom.


Slávni kuriéri vyrazili do ulíc hlavného mesta na svoju MISIU 05, aby opäť pomohli chorým deťom. Ich cieľom je rozniesť čo najviac certifikátov v hodnote 10 alebo 50 eur, ktoré si môžu Bratislavčania objednať domov alebo do práce po celý deň na telefónnych číslach 0901 771 100, 0901 771 122 alebo 0901 771 133. Tí, čo si objednajú certifikát s vyššou hodnotou si môžu vybrať konkrétneho slávneho kuriéra, ktorý mu certifikát prinesie osobne. Počas MISIE si často objednávajú kuriérov kolegovia či priatelia ako darček. Výťažok z MISIA 05 poputuje na zakúpenie zdravotníckych pomôcok pre Natálku (10), Sofiu (17), Martina (14), Tobiasa (3), Želku (30), Martinku (3) a ďalšie deti, ktoré trpia vážnou diagnózou.

 

Charitatívne podujatie MISIA sa koná už piaty rok a odvtedy sa doň zapojilo 200 osobností, ktorým nie je ľahostajný život detí a rodín v ťažkej zdravotnej a sociálnej situácii. Aj dnes sa snažíme o to, aby sa zapojila a pomáhala celá Bratislava,“ vysvetľuje ambasádor projektu, scenárista a režisér Nikita Slovák, ktorého pred piatimi rokmi požiadali českí kolegovia, aby MISIU šíril aj na Slovensku. Autormi myšlienky sú český herec Petr Forman a majiteľ kuriérskej spoločnosti David Voverka, ktorí sa inšpirovali kultovým českým filmom Vratné láhve. „Niektoré známe tváre ako Danica Jurčová, Lucia Hablovičová alebo Karin Haydu sa zapájajú každý rok a slovenskú MISIU dokonca rád jazdí aj český hudobník David Koller,“ dodáva Nikita Slovák.

 

David Koller jazdí MISIU pravidelne a nechýba ani tento rok. Bratislavské ulice už dôverne pozná. „Na Slovensku mám veľa známych. Toto je jedno z charitatívnych podujatí, ktoré sa neodmieta. Zaujímavé je, že MISSE, ktorá začala v Česku, má momentálne u nás pauzu. O to viac sa teším, že na Slovensku naďalej trvá a teší sa veľkej obľube,“ hovorí David Koller, o ktorého je vždy veľký záujem.

MISIA 05 má tento rok aj svojich nováčikov. Medzi nimi herca Maroša Kramára a speváka Petra Bažíka. „Neviem, čo ma čaká. Do Misie 05 sa zapájam prvýkrát a veľmi sa teším na všetkých, ktorí si ma objednajú. Verím, že budem môcť doručiť čo najviac certifikátov a aj takto pomôžem s kolegami deťom, ktoré to potrebujú,“ priznáva Maroš Kramár.

 

 

Viac informácií o podujatí nájdete aj na Facebookovej stránke Misia – osobnosti kuriérmi.

 

ČO ZAUJÍMAVÉ SA UDIALO ZA 5 ROKOV MISIE:

  • Hudobník David Koller dostáva za certifikáty nielen peniaze, ale raz mu jedna fanúšička pribalila aj paradajky, mrkvu a reďkovky z vlastnej záhrady.
  • Najdlhšiu trasu Bratislava – Pezinok absolvovali zverolekár Vladimír Pagáč a hudobník Martin Valihora.
  • Herečka Zuzana Fialová si každoročne objednáva svojich známych kolegov – cyklokuriérov, ktorí šliapu z mesta na bratislavskú Kolibu.
  • Naj rekordmanky v predaji certifikátov sú Bibiana Ondrejková a Veronika Lučeničová Gabčová.
  • Úspešný nováčik  z minulého roka, herečka Zuzana Tlučková, dostala od kuchárok zo základnej školy aj výslužku – dva plechy sladkých buchiet. Jeden plech poputoval do jedného z bratislavských detských domovov.
Čítajte viac o téme: Neziskové organizácie
Zdieľať na facebooku