Známe osobnosti budú pomáhať na bicykloch

  Foto: Misia - osobnosti kuriermi

Bratislava, 7. jún 2016 – Známe osobnosti opäť vyrazia do bratislavských ulíc na bicykloch, aby v rámci charitatívneho podujatia Misia 05 podporili dobrú vec. Herečky Danica Jurčová, Mirka Partlová, herec Róbert Jakab, modelka Lucia Hablovičová a moderátorka Adela Banášová sa spolu s desiatkami ďalších celebrít zmenia už v utorok 21. júna na cyklokuriérov. Ich cieľom je prostredníctvom doručených certifikátov vyzbierať čo najviac peňazí na pomoc chorým deťom.


„Misia je o pomoci deťom a chceme, aby tento deň pomáhali všetci. Svojho známeho cyklokuriéra s certifikátom v hodnote 10 alebo 50 eur si ľudia v Bratislave budú môcť objednať do práce alebo priamo domov. V prípade, že sa niekto rozhodne pre certifikát s vyššou hodnotou, bude si môcť vybrať svoju celebritu, ktorá mu certifikát prinesie osobne.,“ vysvetľuje ambasádor projektu, scenárista a režisér Nikita Slovák. Jeho snahou je, aby sa do Misie 05 zapojila celá Bratislava a ľudia sa inšpirovali navzájom.

Do charitatívneho projektu sa od prvého ročníka zapája aj modelka Lucia Hablovičová. „Misia je moja srdcová záležitosť. Zapájam sa do nej, pretože spolu s ďalšími môžeme adresne pomáhať konkrétnym deťom, ktoré to naozaj potrebujú. Bicyklovať celý deň po bratislavských cestách je náročné, ale všetci sledujeme jeden cieľ - vyzbierať čo najviac peňazí pre deti a pomôcť,“ hovorí. Počas uplynulých ročníkov sa neraz stalo, že ju ľudia objednali ako prekvapenie  alebo im priniesla certifikát priamo do práce.

Projekt Misia vznikol v susednom Česku. Jej autormi sú známy český herec Petr Forman a majiteľ kuriérskej spoločnosti David Voverka, ktorí sa inšpirovali známym českým filmom Vratné láhve. Tí požiadali scenáristu a režiséra Nikitu Slováka, aby projekt šíril aj na Slovensku. „Myšlienka sa mi páči od samotného začiatku, kedy sme ešte v roku 2010 bicyklovali s kolegami rozpálenou Prahou. Bolo to naozaj náročné, ale vysoká vyzbieraná čiastka pre nás bola veľkým zadosťučinením,“ spomína si herečka Danica Jurčová, ktorá sa do Misie zapája každý rok. Bicyklovanie po Bratislave podľa nej dáva poriadne zabrať. „Rada sa však bicyklujem a tak spájam príjemné s užitočným. Najmä, keď sa nám každý rok darí vyzbierať viac a viac peňazí na dobrú vec,“ dodáva herečka.

 

Foto: FB Misia-osobnosti kuriérmi

 

Populárni kuriéri odštartujú Misiu 05 z Magio pláže na Tyršovom nábreží v Bratislave, kde sa vo večerných hodinách uskutoční aj zverejnenie vyzbieranej sumy. Tá poputuje chorým deťom do rôznych regiónov Slovenska. Ľudia si svojho kuriéra s certifikátom v hodnote 10 alebo 50 eur môžu objednať už od teraz na telefónnych číslach 0901 771 100, 0901 771 122, 0901 771 133. Viac informácií o podujatí môžete nájsť aj na Facebookovej stránke Misia – osobnosti kuriérmi

 

Takto pomáhali známe osobnosti minulý rok:

Čítajte viac o téme: Neziskové organizácie
Zdieľať na facebooku